دمنوش گیاهی مخصوص خودتان را درست کنید
با این ترفند ها، دمنوش گیاهی مخصوص خودتان را درست کنید.
یاد بگیرید که چگونه دمنوش های گیاهی متفاوتی برای خود درست کنید، از جمله: چای برگ نعنا، چای زنجبیل توت فرنگی، چای گل رز دارچین، چای اقطی رازیانه، و چای برگ کرفس.
در اینجا یک نوشیدنی تازه دل انگیز در تابستان داغ آورده شده است که جایگزین “آیس تی” است.
بیشتر افراد فکر می کنند که تمام چای ها طعم های یکسانی دارند، اما بیشتر آن ها نمی دانند که چه لذتی دارد که بعد از یک کتاب خوب لم بدی و یک فنجان دمنوش داغ نوش جان کنی که از گیاهان دارویی تازه دم شده است!
من حدود دو سال پیش شروع به درست کردن چای گیاهی مخصوص خودم کردم و به همین دلیل یاد گرفته ام که ترکیبات تازه چای از چای معطر نارنج با بسته بندی های پلاستیکی جدا شده اند، درست همانگونه که نان خانگی از نوع نان های فروشگاهی است. لذا اگر هنوز چای گیاهی مخصوص خودتان را نیافته اید، از من پند بگیرید: فرصت خیلی خوبی را از دست داده اید.
چای های مورد علاقه من یونجه، نعنا (همه نوع)، برگ لیمو، میوه رز، رزماری، و آویشن که خوشمزه نیز هستند می باشند، چای های غنی از مواد معدنی می توانند از هر گیاه خوراکی، وحشی یا کشت شده، دم شوند (توجه: نکته کلیدی در اینجا خوراکی بودن است، چایی از هر گیاهی که نمی توانید غیر سمی بودن آن را تشخیص دهید، دم نکنید)
رشد گیاه های چای مشکل نیست. بیشتر آن ها در خاک گلدانی شنی که با مقدار کمی کمپوست پر شده باشد رشد خوبی دارند (من از ترکیب 2:4:1 از خاک گلدانی، شن و کمپوست غربال شده استفاده می کنم). اگر همانند من تصمیم گرفته اید که بعضی یا همه گیاهان دارویی خود را در محیط سرپوشیده ای در گلدان بکارید، باید اطمینان حاصل کنید که این ظروف دارای شکاف های در ته شان هستند که زه کشی خوب صورت بگیرد، و یا اگر ترجیح می دهید می توانید چای خود را در باغ سبزیجات تان بکارید (من با موفقیت آویشن، برگه لیمو، مرزه، جعفری و گل رز پرورش دادم). در این مورد، اطمینان حاصل کنید که انواع از هر نوع را یک طرف بکارید که فراموش نکنید و آن ها را از زیر شخم بزنید.
در این زمان از سال، بیشتر عناصر چای می توانند آذوقه شوند. من هر بهار بالای تپه می روم تا توت فرنگی وحشی، شاتوت، و برگ های زغال اخته جمع کنم، که هر کدام از آنها دارای مزه تند لذت بخشی در برابر ترکیبات معتدل چای می باشند (منظور ویتامین ث نیست). (یک بانوی سن و سالدار، به من گفت که نیاکان ما عادت داشته اند که زیر برف بهار را حفر کنند تا برگه های توت فرنگی وحشی را گیر بیاورند. مهاجران از این برگه ها یک چای مقوی بهاری دم می کردند که انرژی زیادی به آن ها می داد!)
من هم این چنین به دنبال شکوفه های شبدر، یونجه (هردوی آن ها در زمین ها و در کنار جاده ها یافت می شوند) و نعنای وحشی نیز می گردم (که اغلب اطراف لب گودال ها یافت می شود). اگر شما نمی دانید که آن ها و دیگر عناصر چای وحشی را چگونه تشخیص دهید، از یک شخص قدیمی در منطقه خود بخواهید که به شما بگوید چه عناصری چه هستند.
یک عنصر طعم دهنده دیگر که من در چای ام استفاده می کنم پوست مرکبات است. من تنها گریپ فروت، پرتقال، لیمو و لیموترش ارگانیک برای این هدف استفاده می کنم (چرا که پوست میوه های مرکباتی فروخته شده در سوپرمارکت ها اغلب با آفت کش ها و یا رنگ های ذغال سنگی پوشانده شده است). بعد از اینکه به خوبی پوست ها را ریز کردم، این چیزهای خوشمزه را بیرون روی یک حوله کاغذی پهن می کنم تا خشک شوند.
لیست نوشتن از ترکیبات تشکیل دهنده دمنوش ها بسیار طولانی و بلند بالا است (آنقدر زیاد که در این فضای محدود نمی گنجد). لذا شما گزینه هایی احتمالی را می بینید، با این حال ایده هایی در این باره در اختیار شما قرار خواهد گرفت و تعداد کمی از مواد گیاهی که می توانید برای درست کردن چای داغ و خوشمزه از آن ها استفاده کنید در اینجا آورده شده است.
برگ های تازه یا خشک :
- یونجه
- موم زنبور عسل
- توت سیاه
- زغال اخته
- گل نپتون
- گل گاوزبان
- استویا
- زوفا
- صمغ لیمو
- نعنا (انواع آن)
- پونه
- جعفری
- تمشک
- سداب
- مریم گلی
- بنفشه
ریشه :
- شیرین بیان
شکوفه های خشک یا تازه :
- بابونه
- گل داوودی
- شبدر
- شاه بلوط
- زیرفون
دانه ها :
- یونجه
- آنیسون
- زیره سیاه
- کرفس
- گشنیز
- شوید
- رازیانه
- زغال اخته
دانه های خشک یا تازه :
میوه رز
اگر شما مثل من هستید، شاید بخواهید مقدار زیادی از برگ ها، شکوفه ها، دانه ها، ریشه ها، و یا حبه ها را با هم در یک زمان کشت کنید و برای استفاده در آینده آنها را خشک کنید. روندی که من در پیش گرفتم در اینجا آورده شده است:
- برگ ها، حبه ها و یا شکوفه ها را در وسط روز بعد از اینکه بیشتر شبنم هاشان تبخیر شدند، جمع آوری کنید (اگر برگ ها دارای گرد و غبارند، آنها را در آب سرد بشویید، و آب کشی کنید و یا رطوبت اضافه را بتکانید).
- گیاهان را در یک مکان خشک و گرم، دور از دسترس نور مستقیم خورشید قرار دهید (اشعه های آن طعم گیاهان تازه چیده شده را خراب می کند). من عناصر چای خود را در طول ماه های تابستان در اتاق زیر شیروانی خشک می کنم، اما یک جعبه خشک کن و یا یک نقطه نزدیک پنجره نیز خوب است. مهم ترین چیزی که باید رعایت کرد این است که گیاه را خارج از گلدان، در عمق یک حوله کاغذی تمیز، حوله خشک کن، و یا (اگر دارید) صفحه خشک کن بخوابانید. (گیاه ها را به سمت بالا انباشته نکنید… ممکن است گیاه های پایینی کپک بزنند). برای محافظت از گرد و غبار به هنگام درست کردن چای، حوله های کاغذی بیشتری روی آن ها استفاده کنید.
- به گیاه ها اجازه دهید که برای ده روز (و حتی بیشتر در صورتی که هنوز احساس رطوبت دارید) خشک شوند، سپس آن ها را در قوطی های برچسب دار، و کاملا بسته نگهداری کنید. (ترجیحا شیشه ایی)
گیاهان منحصربفرد می توانند به طور جداگانه برای دم کردم یک چای تازه و خوش طعم استفاده شوند. اما بیشتر لذت دارد که شما ترکیب گیاه ها را تجربه کنید و بهترین چای را بنوشید.
همچنین بخوانید: چگونه روغن زیتون اصل را بشناسیم؟
برای درست کردن یک ترکیب، تنها کاری که باید بکنید:
1- انتخاب گیاه هایی است که می خواهید با هم ترکیب شان کنید. 2- آن ها را با هم در یک قوطی قرار دهید. 3- در ظرف را محکم ببندید، 4- قوطی را به صورت دربسته برای حداقل ده روز پیش از استفاده از محتوایش نگه دارید. (برای بهتر شدن طعم و مزه شان)
بقیه نیز بعضی از ترکیبات مورد علاقه و همیشگی من هستند:
چای نعنا یونجه
ترکیبات:
- یک فنجان یونجه خشک شده و خرد شده
- یک فنجان نعنا یا برگ نعنا خشک شده و خرد شده
توجه: می توان موم زنبور عسل را جایگزین نعنا کرد.
چای لیمو نعنا
ترکیبات:
- نصف فنجان برگ نعنا خشک شده
- یک فنجان یونجه خشک شده
- 3 قاشق سوپخوری برگ صمغ لیموی خشک شده
- 3 قاشق سوپخوری برگ لیموی رنده شده و خشک شده
چای زنجبیل توت فرنگی
ترکیبات:
- یک فنجان برگ نعناع خشک شده
- 2 فنجان برگ توت فرنگی خشک شده
- یک قاشق سوپخوری پودر زنجبیل
چای رز و دارچین
ترکیبات:
- یک تکه چوب دارچین
- یک فنجان میوه رز خشک شده
- یک قاشق چایخوری برگ لیموی رنده شده و خشک شده
- یک چهارم فنجان برگ لیموی خشک شده
چای اقطی آنیسون
ترکیبات:
- دو قاشق سوپخوری دانه آنیسون
- یک فنجان یونجه خشک شده
- یک فنجان شکوفه اقطی خشک شده
- یک قاشق سوپخوری از پوست پرتقال رنده شده
چای برگ کرفس
ترکیبات:
- دو فنجان برگه کرفس خشک شده
- دو قاشق سوپخوری آویشن
- یک قاشق سوپخوری از دانه کرفس
چای شبدر دارچین
ترکیبات:
- دو تکه چوب دارچین
- دو فنجان شکوفه خشک شده شبدر
- یک قاشق سوپخوری پوست پرتقال رنده و خشک شده
همچنین بخوانید: با خواص درمانی برگ های معجزه گر آشنا شوید
به عنوان یک قانون کلی می توان گفت که برای هر فنجان چای یک قاشق سوپخوری گیاه خشک شده –کم یا زیاد، بسته به ذائقه تان در نظر بگیرید. (مقدار مواد را در صورتی که از گیاهان تازه استفاده می کنید دو برابر کنید). و به یاد داشته باشید که شما می توانید از برگ ها، شکوفه ها، و دانه ها در صورتی که آن ها را بکوبید مزه بیشتری بگیرید.
زمانی که شما آماده اید چای خود را دم کنید، قوری را با آب جوش گرم کنید. (این حقه قدیمی را مادر بزرگم به من آموخت،اینکار باعث می شود که چای بهتری به دست آید). سپس مواد خود را مستقیما در قوری قرار دهید، آب جوش را درون ظرف بریزید (و یا در فنجان تان، اگر فقط می خواهید از یک نفر پذیرایی کنید)، و اجازه دهید برای ده دقیقه چای کاملا خیسانده شود. این نوشیدنی داغ را سرو کنید و یا آن را با پوست رنده شده میوه، آب لیمو و یا عسل طعم دار کنید.
برای اینکه در یک روز داغ و گرم چای خوشمزه داشته باشید، سعی کنید چای خود را با یخ سرو کنید و یا با آب میوه های متفاوت انجام دهید تا چای خود را طعم دار کنید. (من نمی توانم بیشتر از این یک جایگزین سالمتر و اقتصادی تری را به جای سودا تصور کنم)
شما با این ترفندها به قطع از جایگزین های کم هزینه و سالمی لذت خواهید برد. در واقع زمانی که شما یک چای لیمو نعنا یخی را مزه مزه کنید، و یا یک چای زنجبیل توت فرنگی، و یا چای آنیسون اقطی، و یا هر ترکیبی که در بالا به آنها اشاره شده را درست کنید، دیگر هیچ وقت چای طعم دار یا مارک های اعلی نمی خرید و یا سراغ ترکیب های شیمیایی و مضر نخواهید رفت.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
زیرفون را با خواص کاهش استرس، رفع بی خوابی، حفظ سلامت قلب، درمان سرماخوردگی، کاهش فشار خون، سم زدایی بدن، جلوگیری از سرطان، درمان برونشیت، درمان سردرد، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.