خواص و مضرات کنجد و ارزش غذایی این دانه های ریز
درباره خواص و مضرات کنجد بیشتر بدانید
مشخصات ظاهری گیاه کنجد
کنجد یا سمسم یا جلجلان (با نام علمی Sesamum indicum) گیاهی یکساله از خانواده کنجدیان (Pedaliaceae) است که ارتفاع آن تا یک متر میرسد. برگهای گیاه کنجد بیضی، باریک و با حاشیهای دندانهدار هستند و قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک میباشد. گلهای کنجد به رنگ سفید یا قرمز بوده و دارای چندین پرچم هستند. میوه کنجد به صورت کپسول و حاوی دانههای کوچک، مسطح، بیضی شکل و روغنی است که به دانه کنجد معروف میباشند و تنها قسمت خوراکی این گیاه محسوب میشوند. از این دانهها روغن کنجد استخراج میشود که دارای مصارف غذایی و درمانی است.
ترکیبات شیمایی موثر درکنجد
دانه های کنجد حاوی ترکیبات شیمایی موثر مانند لیگان ها و فیتواسترول ها (خصوصا بتا، سیتوسترول و کامپسترول) می باشند. علاوه بر این، این دانه ها سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب اشباع نشده نظیر پالمیتیک، پالمیتولئیک، استئاریک، اولئیک، لینولئیک، لینولنیک و اکوسنوئیک می باشد.
خواص و مضرات کنجد
وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.
پستهای مرتبط
بالنگ را بیشتر بشناسیم
بالنگ را بیشتر بشناسیم بالَنگ، بالنج، بادرنگ، بادرنج، ترنج نام بالندگی کللکیر به زبان آمازون بین قبیله ای و یا...گِل داغستان را بشناسیم
گِل داغستان را بشناسیم گل داغستان یک نوع خاک رس طبیعی است که به رنگهای سفید یا شیری در طبیعت...سیرسیاه محصولی شگفت انگیز برای رماتیسم
سیرسیاه محصولی شگفت انگیز برای رماتیسم سیر سیاه، نوعی محصول طبیعی و خاص است که در سالهای اخیر به دلیل...محلل یا ضد التهاب ها و تحلیل اخلاط فاسد
محلل یا ضد التهاب ها و تحلیل اخلاط فاسد در طب سنتی ایران و طب های گیاهی دیگر فرهنگ ها،...
سلام اگر به طور کلی به مصرف کنجد حساسیت نداشته باشیم میزان مصرف دانه کنجد سفید و خام روزانه چقدر است؟
آیا باعث ایجاد چربی خون یا کبد چرب نمی شود؟
عرض ادب و احترام
در حد معمول و به اندازه مشکلی ندارد. بطور مثال ده گرم در روز بدون ضرر بوده و ترجیحا از کنجد سفید استفاده کنید.
شاد و سلامت باشید.
ممنون از زحمتی که برای این مقاله کشیدید. استفاده کردم و خیلی عالی بود.
با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما
سلام و عرض ادب، مطالب مفیدی در مورد مصرف کنجد بود، با تشکر از ارائه دهنده آن.
با سلام ممنون بابت مطالب عالی شما تشکر