خواص و مضرات کنجد و ارزش غذایی این دانه های ریز

6128 بازدید
21 شهریور 96
عطارک
,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 خرداد 1403

درباره خواص و مضرات کنجد بیشتر بدانید

کنجد (Sesame) دانه‌ای از گیاهی به همین نام است که معمولاً به عنوان میان‌وعده، در مدارس (برای کودکان)، و برای تزیین شیرینی‌ها استفاده می‌شود. این گیاه عمدتاً در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی رشد می‌کند. میوه کنجد حاوی دانه‌های روغنی (دانه کنجد) است که منبع غنی از پروتئین، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد و تنها بخش خوراکی گیاه کنجد محسوب می‌شود. همچنین، برگ‌های گیاه کنجد در مصارف خارجی به عنوان داروی گیاهی استفاده می‌شوند. دانه‌ها و روغن کنجد علاوه بر مصرف خوراکی، دارای خواص درمانی نیز هستند. در ادامه این مقاله به بررسی خواص و مضرات کنجد و همچنین ارزش غذایی این گیاه می‌پردازیم.

مشخصات ظاهری گیاه کنجد

کنجد یا سمسم یا جلجلان (با نام علمی Sesamum indicum) گیاهی یکساله از خانواده کنجدیان (Pedaliaceae) است که ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد. برگ‌های گیاه کنجد بیضی، باریک و با حاشیه‌ای دندانه‌دار هستند و قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک می‌باشد. گل‌های کنجد به رنگ سفید یا قرمز بوده و دارای چندین پرچم هستند. میوه کنجد به صورت کپسول و حاوی دانه‌های کوچک، مسطح، بیضی شکل و روغنی است که به دانه کنجد معروف می‌باشند و تنها قسمت خوراکی این گیاه محسوب می‌شوند. از این دانه‌ها روغن کنجد استخراج می‌شود که دارای مصارف غذایی و درمانی است.

ترکیبات شیمایی موثر درکنجد

دانه های کنجد حاوی ترکیبات شیمایی موثر مانند لیگان ها و فیتواسترول ها (خصوصا بتا، سیتوسترول و کامپسترول) می باشند. علاوه بر این، این دانه ها سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب اشباع نشده نظیر پالمیتیک، پالمیتولئیک، استئاریک، اولئیک، لینولئیک، لینولنیک و اکوسنوئیک می باشد.

 

خواص و مضرات کنجد

خواص و مضرات کنجد

 

نمایش بیشتر »

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

5
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. سمیعی
    25 بهمن 1402

    سلام اگر به طور کلی به مصرف کنجد حساسیت نداشته باشیم میزان مصرف دانه کنجد سفید و خام روزانه چقدر است؟
    آیا باعث ایجاد چربی خون یا کبد چرب نمی شود؟

    • عطارک
      1 اسفند 1402

      عرض ادب و احترام

      در حد معمول و به اندازه مشکلی ندارد. بطور مثال ده گرم در روز بدون ضرر بوده و ترجیحا از کنجد سفید استفاده کنید.

      شاد و سلامت باشید.

  2. مستر***
    7 اسفند 1401

    ممنون از زحمتی که برای این مقاله کشیدید. استفاده کردم و خیلی عالی بود.
    با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما

    • یاسمی
      23 آبان 1402

      سلام و عرض ادب، مطالب مفیدی در مورد مصرف کنجد بود، با تشکر از ارائه دهنده آن.

  3. کیانی
    30 اردیبهشت 1397

    با سلام ممنون بابت مطالب عالی شما تشکر

سلامتیت رو بساز

امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

 ساعت کاری: روزهای غیر تعطیل، شنبه تا پنجشنبه 7 تا 17

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به عطارک بوده و کپی برداری از آن به هر نحو غیرمجاز است و پیگرد قانونی دارد.
طراحی سایت : Rizax