خواص مامیشا را بدانیم
خواص مامیشا و گونه جی فلاون را بدانیم
در ایران در غرب ایران به نام لاله کوهی معروف است. در کتب طب سنتی با نام های مامیشا و خشخاش بحری و در برخی کتب خشخاش مقرن نام برده می شود. مامیشا و مامیا نام های دو گیاه متفاوت است که در کتب طب سنتی اغلب به علت تشابه حروف کلمات آن ها با هم اشتباه شده و به جای یکدیگر نوشته می شوند. در صورتی که مربوط به دو گیاه مختلف می باشند و گیاهی است از خانواده خشخاش، یعنی مامیثا گیاهی است از خانواده دیساسه که به نام حشیشه الجرب معروف است.
مشخصات مامیشا
مامیشا گیاهی است یک ساله، علفی، با برگ های پهن که بریدگی های عمیق دارد و بدون دمبرگ ساقه را در آغوش گرفته است. برگ ها پوشیده از کرک و ساقه پوشیده از تار است. رنگ برگ ها کبود مایل به سفید می باشد. گل های آن به رنگ زرد، نارنجی و یا قرمز است، آن کمی دراز، کمی منحنی و شبیه به شاخ گاو خمیده است و به همین علت آن را مقدس می نامند.
در داخل میوه دانه های آن قرار دارند، این گیاه که در کنار دریاها می روید در مناطق وسیعی از ایران انتشار دارد، در آذربایجان غربی در سواحل دریاچه و در دامنه های البرز و در دشت کرج و در چهریق و دیلمان و در غرب ایران در دامنه های کوه گرو و در تفرش دیده می شود. واریته ای از این گیاه در اطراف تهران و در خراسان بین رباط سفید و تربت حیدریه دیده می شود.
ترکیبات شیمیایی مامیشا
از نظر ترکیبات شیمیایی و مواد عامله در سرشاخه های گل دار گیاه که مصرف طبی دارد وجود مواد گلوسین، کلریترین، پروتوپین، سانگینارین و ماده تلخی به نام گلوکوپیکرین تایید شده است.
خواص مامیشا را بدانیم