خواص صمغ انجدان چیست؟
خواص صمغ انجدان چیست؟
به صمغ انجدان انگژد نیز گفته می شود. دو نوع انجدان خوشبو و بد بو وجود دارد رنگ خوشبوی آن سفید و رنگ بد بوی آن سیاه می باشد، به نوع بد بوی صمغ، آنغوزه، انگشت گنده، حلتیت منتن هم می گویند. برای به دست آوردن صمغ انجدان، ساقه انجدان را از گردنه که بر روی ریشه قرار گرفته است قطع کرده، پایین آن را کمی گود می نمایند تا صمغ که به صورت مایع است در آن گودی جمع شده و بسته شود و آخر روز محصول آن را که به صورت یک گردوی کوچک است جمع آوری می کنند و به همین جهت به آن گردوی انجدان هم می گویند.
رنگ آنغوزه زرد قهوه ای و خاکستری بوده، طعم آن گس زننده و تلخ است و بوی آن شبیه بوی سیر خیلی تند می باشد. صمغ انجدان مانند انجدان، ضد تشنج، ضد کرم، ضد حشرات و بادشکن بوده و تمام خواص انجدان در آن بحد اعلی وجود دارد.
خواص صمغ انجدان
در دامپزشکی از آنغوزه زیاد استفاده می شود. در داروسازی جدید به صورت چسب و تنقیه بیشتر مصرف دارد. اگر صمغ انجدان را در آب حل کنید به صورت مایعی شیری در می آید که خوردن آن برای امراض سرد دماغی مانند فلج، رعشه، صرع، بی حسی اعضا و استسقا تجویز می شود. با فلفل و سداب جهت درمان کزاز و با سکبینه جهت فلج و بی حسی نافع است. (سکبینه یک نوع صمغ ایرانی است که در قریه ماه از توابع اصفهان به دست می آید).
سرمه صمغ انجدان با عسل جهت تقویت بینایی و جلوگیری از آبریزش چشم و لکه های سفید سودمند می باشد. چکاندن جوشانده صمغ در گوش جهت درد گوش و سنگینی آن توصیه شده است، و مخصوصا برای رفع صدا کردن گوش تجویز می شود. جوشانده صمغ با زاج جهت پلیپ بینی نافع است.
خواص صمغ انجدان چیست؟
گذاشتن کمی از آن در حفره دندان پوسیده، مسکن درد آن بوده و از پیشرفت آن جلوگیری می کند و برای این کار صمغ خوشبو مؤثرتر از صمغ بد بو است. مضمضه جوشانده صمغ با انجیر و زوفا جهت تسکین درد دندان کرم خورده زیاد توصیه شده است. غرغره جوشانده صمغ با عسل جهت ورم گلو و با سرکه جهت اخراج زالو که در گلو چسبیده باشد و با زرده تخم مرغ جهت باز شدن آواز و نرمی گلو مفید می باشد.