خواص ترخون و فواید درمانی آن برای حفظ سلامت بدن
آشنایی با خواص ترخون و فواید درمانی آن برای حفظ سلامت بدن
ترخون (Artemisia dracunculus) گیاهی از تیره میناسانان یا کاسنیسانان است. اعتقاد بر این است که این گیاه بومی مناطق آبرفتی روسیه است، در حالی که گونه هایی از آن در اروپا (فرانسه) و آمریکای شمالی نیز یافت می شود. از برگ های تازه این گیاه معطر به صورت سبزی همراه با غذا و یا در سالادها استفاده می شود و از برگ های خشک شده آن در بسیاری از غذاها برای افزودن عطر و طعم فوق العاده آن استفاده می کنند. علاوه بر این، ترخون حاوی 0.3 تا 1٪ از روغن های ضروری است که در ساخت لوازم آرایشی و صابون به عنوان یک ماده معطر استفاده می شود و در صنعت داروسازی نیز کاربرد دارد. این گیاه دارای انواع ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات شیمیایی است که برای بدن بسیار مفید است. لذا در این مقاله با خواص ترخون و فواید درمانی آن آشنا شوید.
خواص ترخون و فواید درمانی آن برای حفظ سلامت بدن
ارزش غذایی گیاه ترخون
ترخون شامل بسیاری از مواد مغذی مفید برای سلامتی و ایمنی بدن از جمله فیبر، کربوهیدرات، ویتامین ها و چربی ها است. در صد گرم سبزی ترخون خشک شده، 295 کالری، 50.22 گرم کربوهیدرات، 7.24 گرم چربی، 22.77 گرم پروتئین، 7.4 گرم فیبر می باشد. علاوه بر این منبع غنی از ویتامین ب 3 (8.950 میلی گرم)، ویتامین ب یک (0.251 میلی گرم)، ویتامین ث (50 میلی گرم)، ویتامین آ (۴۲۰۰ واحد بینالمللی)، ویتامین ب 6 (۲.۴۱۰ میلیگرم)، ویتامین ب 2(۱.۳۳۹ میلیگرم) و اسید فولیک (۲۷۴ میکروگرم) است.
ترخون سرشار از مواد معدنی ضروری بدن از جمله کلسیم (1139 میلی گرم)، فسفر (۳۱۳ میلیگرم)، منیزیم (۳۴۷ میلیگرم)، مس (0.677 میلی گرم)، پتاسیم (۳۰۲۰ میلیگرم)، آهن (۳۲.۳۰ میلیگرم) و روی (۳.۹۰ میلیگرم) می باشد. همچنین، گیاه ترخون حاوی اسید های چرب (امگا 3 و امگا 6) و ترکیبات شیمیایی از جمله استراگول (Estragole)، اوسیمن (ocimene)، اوکاپیتول (Eucalyptol)، متیل کاویاکول (methylchaviacol)، فلاندرن (Phellandrene) و مقدار کمی تانن نیز هستند. در نتیجه مصرف ترخون بسیاری از نیازهای روزانه بدن به ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کند.