خواص تخم کتان + طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم

518 بازدید
12 خرداد 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 12 خرداد 1403

خواص تخم کتان + طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم

دانه کتان یکی از مواد غذایی بسیار مغذی کمتر شناخته شده است؛ البته در طب سنتی به استفاده از تخم کتان اشاره بسیاری شده و حتی بهترین طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری نیز گفته شده است. تخم کتان سرشار از مواد مغذی و ویتامین هایی است که مصرف مقدار کمی از آن در روز می تواند نیاز ما به این مواد مغذی را برطرف سازد.

مهمترین خواص تخم کتان

بذر کتان با طعم ملایم، آجیلی و قوام ترد خود، یک ماده همه کاره است که می تواند طعم و بافت تقریباً هر دستور غذایی را بهبود بخشد. یکی از راه های استفاده از این دانه مخلوط کردن آن با اسموتی صبحگاهی است. همچنین یک افزودنی عالی برای خمیر پنکیک، همبرگرهای گیاهی خانگی و حتی معجون جو دوسر شبانه است. علاوه بر این، سرشار از مواد مغذی است و با فواید متعددی مرتبط است. در اینجا فواید تخم کتان برای لاغری سلامتی که توسط علم ثابت شده است، همراه با چند راه آسان برای افزایش مصرف شما آورده شده است.

خواص دانه کتان برای زنان متعدد است. از طرفی خواص دانه کتان برای رحم نیز ثابت شده است. بر هم خوردن تعادل هورمونی در خانم ها از شایع ترین دلایل ناباروری و مشکلات رحمی در آنها است. بذر کتان به دلیل آنکه سرشار از استروژن است می تواند به تعادل هورمون های زنانه و سلامتی رحم و از بین بردن کیست های تخمدان کمک نماید.

مملو از مواد مغذی است

جویدن دانه کتان چه فوایدی دارد؟ بذر کتان یکی از قدیمی ترین محصولات زراعی جهان است. دو نوع قهوه ای و طلایی وجود دارد که هر دو به یک اندازه مغذی هستند. فقط یک وعده مقدار مناسبی از پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3، همراه با چندین ویتامین و مواد معدنی مهم را فراهم می کند. به دلیل سرشار بودن از فیبر، تخم کتان برای یبوست بسیار مفید است. بنابراین خوردن تخم کتان برای همه افراد بسیار مفید است.

سرشار از اسیدهای چرب امگا 3

بذر کتان منبع عالی آلفا لینولنیک اسید است، نوعی اسید چرب امگا 3 که برای سلامت قلب مهم است و عمدتاً در غذاهای گیاهی یافت می شود. یکی از دو اسید چرب ضروری است که باید از غذاهایی که می خورید به دست آورید زیرا بدن شما آنها را تولید نمی کند. مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف دانه کتان ممکن است به کاهش التهاب و جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ های خونی قلب شما کمک کند.

مطالعه اخیر بر روی 8866 نفر افزایش مصرف را با کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی – که مربوط به تنگی عروق است – و دیابت نوع 2 مرتبط دانست. مطالعات متعدد همچنین با خطر کمتر سکته مغزی مرتبط دانسته اند. علاوه بر این، یک بررسی بزرگ از 34 مطالعه حتی افزایش مصرف را با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط کرد.

 

خواص تخم کتان

خواص تخم کتان

 

خواص تخم کتان برای محافظت از سرطان

بذر کتان سرشار از لیگنان است که ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص قوی در مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند. جالب اینجاست که این دانه 75 تا 800 برابر بیشتر از سایر غذاهای گیاهی لیگنان دارد. برخی از مطالعات مصرف بذر کتان را با خطر کمتر ابتلا به سرطان سینه، به ویژه برای زنان یائسه مرتبط می دانند. مطالعات حیوانی و لوله آزمایش همچنین نشان می دهد که بذر کتان از سرطان روده بزرگ، پوست، خون و ریه محافظت می کند. به خاطر داشته باشید که تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

سرشار از فیبر

فقط 1 قاشق غذاخوری (7 گرم) دانه کتان آسیاب شده حاوی 2 گرم فیبر است که به ترتیب حدود 5 و 8 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای مردان و زنان است. علاوه بر این، بذر کتان حاوی دو نوع فیبر – محلول و نامحلول – است که توسط باکتری های روده تخمیر می شوند تا از سلامت روده حمایت کرده و منظم بودن روده را بهبود ببخشند. در حالی که فیبر محلول آب را در روده شما جذب می کند و هضم را کند می کند، که ممکن است به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک کند، فیبر نامحلول حجم مدفوع را افزایش می دهد که ممکن است از یبوست جلوگیری کند و حرکات منظم روده را تقویت کند.

خواص تخم کتان برای کاهش کلسترول

دانه کتان همچنین ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند. بر اساس یک مطالعه یک ماهه در افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی، خوردن 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) دانه کتان آسیاب شده در روز، سطح کلسترول بد را تا 15 درصد کاهش داد. یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 112 فرد مبتلا به فشار خون بالا یافته های مشابهی داشت و گزارش داد که 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) بذر کتان در روز منجر به کاهش قابل توجه شاخص توده بدنی، کلسترول کل و فشار خون می شود.

خواص تخم کتان برای کنترل فشار خون

بذر کتان به دلیل توانایی خود در کاهش سطح فشار خون مشهور است. بررسی 15 مطالعه نشان داد که مصرف مکمل با محصولات بذر کتان، از جمله پودر بذر کتان، ممکن است به طور قابل توجهی سطوح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد – به ترتیب اعداد بالا و پایین در یک مطالعه این دانه ممکن است به ویژه برای کسانی که سطح فشار خون بالایی دارند موثر باشد. در واقع، یک مطالعه کوچک 12 هفته ای نشان داد که مصرف 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) بذر کتان در روز باعث کاهش فشار خون در افراد دارای سطوح بالا می شود.

 

همچنین بخوانید: کاهش وزن با تخم کتان

 

ممکن است سطح قند خون شما را تثبیت کند

دانه کتان ممکن است سطح قند خون را تثبیت کند و کنترل قند خون را تقویت کند. بر اساس بررسی 25 مطالعه، دانه کتان کامل ممکن است قند خون را کاهش دهد و از مقاومت به انسولین جلوگیری کند، وضعیتی که توانایی بدن برای تنظیم موثر سطح قند خون را مختل می کند. این اثر کاهش دهنده قند خون ممکن است به دلیل محتوای فیبر محلول این دانه باشد. تحقیقات نشان می دهد که فیبر محلول جذب قند در خون را کند می کند، که ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. به این ترتیب، بذر کتان ممکن است به خصوص در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد.

طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم

طریقه مصرف تخم کتان چگونه است؟ بذر کتان برای لاغری شکم و پهلو کاربرد دارد. البته بذر کتان به تنهایی باعث لاغری نمی شود اما از آنجایی که دارای ویتامین های کافی و انواع اسیدهای چرب اشباع نشده و امگا ۳ فراوان و فیبر کافی است، می توان از آن به عنوان مکمل در رژیم های لاغری استفاده کرد. بذر کتان با داشتن فیبر زیاد می تواند موجب کاهش اشتها و با داشتن ویتامین ها و مواد مغذی کافی موجب تامین مواد غذایی لازم برای بدن شود.

استفاده از روغن بذر کتان و بذر کتان آسان است و می توان آن را به انواع دستور العمل ها اضافه کرد. در اینجا چند راه ساده برای افزایش مصرف وجود دارد:

  • پودر بذر کتان را به آب اضافه کنید یا آن را در اسموتی های خود بپاشید.
  • روغن بذر کتان را به جای سس سالاد روی سالادهای تازه بپاشید.
  • دانه کتان آسیاب شده را روی غلات سرد یا گرم بپاشید تا فیبر و طعم بیشتری داشته باشید.
  • دانه کتان را با ماست مورد علاقه خود مخلوط کنید.
  • با مخلوط کردن بذر کتان در کلوچه ها، کلوچه ها یا نان ها، به محصولات پخته شده حالتی سالم بدهید.
  • برای جایگزینی ساده تخم کتان، دانه کتان را با کمی آب ترکیب کنید.
  • دفعه بعد که گریل را گرم کردید، بذر کتان را در گوشت یا نبات های سبزیجات قرار دهید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

کتان طلایی را با خواص تحلیل برنده ورم روده، کاهنده ورم مثانه، مسکن درد قفسه سینه، شیرافزا و بازکننده قاعدگی، آرام بخش و تحلیل برنده ورم پروستات، درمان یبوست، رفع کننده تحریکات موضعی و بیماری‌های پوستی و…، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0