آشنایی با خواص برنج قهوه ای و ارزش غذایی آن
با خواص برنج قهوه ای و ارزش غذایی آن آشنا شوید
برنج یک غذای اصلی برای بسیاری از مردم در سراسر جهان، به ویژه نواحی آسیایی و آفریقایی محسوب می شود. برنج سفید و برنج قهوه ای از یک خانواده هستند، تنها تفاوت آن ها در تعداد لایه های آن می باشد که البته تفاوت کوچکی هم نیست. یک برنج کامل دارای لایه های متعددی است که اگر تنها یک لایه خارجی از آن حذف شود، برنج قهوه ای (Brown rice) نام دارد. برنج سفید هم در طی فرآیندی لایه های بعدی خود را (مانند سبوس) از دست داده و به این شکل به بازار عرضه می شود. بسیاری از متخصصین تغذیه بر این باورند که برنج سفید به دلیل از دست دادن اکثر مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر، ارزش غذایی کمتری نسبت به برنج قهوه ای دارد. حال در ادامه این مقاله با خواص برنج قهوه ای و ارزش غذایی آن آشنا شوید.
آشنایی با خواص برنج قهوه ای و ارزش غذایی آن
ارزش غذایی برنج قهوه ای
برنج قهوه ای حاوی مواد مغذی بسیاری است و در مقایسه با برنج سفید، ارزش غذایی بالاتری دارد. یک فنجان برنج قهوه ای (معادل 140 گرم) حدود 120 کالری دارد که در مقایسه با برنج سفید بسیار کمتر است. همچنین، در یک فنجان برنج قهوه ای 3 گرم پروتئین، 2.51 گرم چربی، 21.99 گرم کربوهیدرات و 2 گرم فیبر غذایی وجود دارد. علاوه بر این، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری از جمله کلسیم، آهن، سدیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین ب یک و ویتامین ب 2 می باشد.
خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای یکی از دانه های کامل غلات شناخته می شود که حاوی بسیاری از مواد مغذی و مفید است، بنابراین برای بدن فواید بسیاری دارد که عبارتند از:
عالی بود