تری گلیسرید ها و عملکرد آن ها در بدن
تری گلیسرید ها و عملکرد آن ها در بدن
تري گليسريد ها (Triglycerides) شايع ترين نوع چربي در بدن هستند. آن ها ترکيبات شيميايي هستند که توسط بدن به منظور فراهم کردن انرژي براي متابوليسم هضم مي شوند. تري گليسريد جزء اصلي روغن هاي گياهي و چربي هاي حيواني هستند. از لحاظ شيميايي، تري گليسريد ها مولکول گليسريدي را تشکيل مي دهند مهم است که توجه داشته باشید که در روده کوچک، تری گلیسیرید ها به اجزای اصلی، گلیسیرید و اسیدهای چرب ضروری جذب می شوند. در واقع، تری گلیسرید ها در سلول های چربی و سلول های کبد ذخیره می شوند.
تری گلیسرید ها و عملکرد آن ها در بدن
تری گلیسیرید و کلسترول انواع مختلفی از چربی هستند که در خون گسترش می یابند. از آنجا که تری گلیسیرید و کلسترول در خون ریخته نمی شوند، با استفاده از پروتئین هایی که چربی انتقال می دهند به نام لیپوپروتئین ها گسترش می یابد. در واقع، تری گلیسیرید کالری مصرف نشده برای تامین انرژی بدن را ذخیره می کند، در حالی که کلسترول برای ساخت سلول ها و هورمون های بسیاری استفاده می شود.
سطح تری گلیسرید در خون
سطح تری گلیسرید در خون با جمع آوری نمونه خون به مدت 8 تا 12 ساعت اندازه گیری می شود. سطح تری گلیسیرید اگر کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد، بسیار پایین است. اگر سطح تری گلیسیرید بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد، بالا بودن آن، خطر ابتلا به آترواسکلروز، عروق کرونر و سکته را افزایش می دهد . اگر سطح تری گلیسرید بیش از 500 میلی گرم در دسی لیتر باشد، می تواند منجر به پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) شود.