تره و خواصش را بشناسیم
سبزی تره و خواصش را بشناسیم
به فارسی به طور کلی تره و در بعضی مناطق گندنا گویند نام های محلی آن در کرمانشاه و در غرب ایران کور در گیلان شمال ایران کوار، در کتب طب سنتی با نام های عربی آن کراث رومی، گندنا و کرات البقل و کراث المائده آمده است و نوع بری آن را کراث الثوم نام برده اند.
گیاهی است دو ساله و پایا با برگ های دراز باریک اغلب خمیده و افتاده به رنگ سبز تیره، قسمت پایین ساقه سفید است که منتهی به یک پیاز کوچکی در داخل خاک می شود. گل های آن مجتمع و گروهی به شکل یک گلوله مدور در انتهای ساقه گل دهنده رنگ هر یک از گل ها سفید مایل به سبز یا گلی که از آنها دانه های سیاه و پهن و ناصاف تره به دست می آید. به طور کلی دو نوع است یکی نوع کوتاه و نازک تابستانه و دیگری تره فرنگی که نوع زمستانه خیلی بلند تا یک متر و برگ ها پهن و قوی می شود.
تکثیر تابستانه آن از طریق کشت بذر آن در اوایل بهار صورت می گیرد و کشت نوع زمستانه آن در اواخر زمستان بذر در شاسی کاشته می شود و گیاه های حاصله که چند برگه و به ارتفاع 10-15 سانتیمتر و ساقه آن به قطر حدود یک مداد رسید در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت به محل اصلی منتقل می شود و فاصله خطوط را 25 و فاصله بوته ها روی خطوط را 15 سانتیمتر باید گرفت.

تره و خواصش را بشناسیم
ترکیبات شیمیایی تره
از نظر ترکیبات شیمیایی در تره کمی ارسنیک وجود دارد و به علاوه اسانس روغنی فرار دارد که جز عمده و اصلی آن را الیل دی سولفید تشکیل می دهد. در پیاز آن در حدود 0/4 درد آلیئین وجود دارد و به علاوه وجود آلانین، آرژینین، آسپارتیک اسید، آسپاراژین، هیستیدین، لوسین، متیونین، تریپتوفان، والین، فنیل آلانین، پرولین، سرین، وتردونین در آن گزارش شده است.
در هر یک صد گرم از قسمت پایین سفید تره فرنگی و پیاز تره فرنگی خام به طور متوسط 85 گرم آب، 2/2 گرم پروتئین، 11 گرم هیدرات های کربن، 0/9 گرم خاکستر، 52 میلی گرم کلسیم، 50 میلی گرم فسفر، 1/1 میلی گم آهن، 5 میلی گرم سدیم، 347 میلی گرم پتاسیم، 40 واحد بین المللی ویتامین آ، 0/11 میلی گرم تیامین، 0/06 میلی گرم رایبو فلاوین، 0/5 میلی گرم نیاسین و 17 میلی گرم ویتامین ث وجود دارد.