ماش و خواص شگفت انگیز آن
با ماش و خواص شگفت انگیز آن آشنا شویم
ماش حاوی ویتامین آ، ب1، ب2، ب6 و مواد دیگری مثل پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم می باشد. این ماده خوراکی دارای اثر ضد حساسیت، تسکین دهنده حرارت، تقویت کننده حس بینایی، کلیه و عضلات می باشد.
ماش به علت داشتن ویتامین ها و مواد معدنی و مواد قندی، از ارزش غذایی زیادی برخوردار است و از این رو برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، غذایی بسیار سودمند و اثر بخش به شمار می رود. ماش به دلیل داشتن آهن مانع بسیاری از کم خونی ها و بیماری های ناشی از آن می شود، همچنین این ماده خوراکی به خاطر داشتن فسفر و کلسیم در تقویت و حفظ تعادل افراد مسن و همین طور رشد و نمو کودکان اثر بسزایی دارد.
خواص درمانی ماش :
مقدار پتاسیمی که در ماش وجود دارد باعث شستشو کلیه ها از مواد زائد می شود و همچنین موجب کاهش درجه اسیدی خون شده و جریان قلب را منظم می کند، در ضمن مصرف ماش با سرکه موجب رفع بدبویی عرق می گردد.
مصرف ماش برای افرادی که به بیماری هایی مانند : آبله، سرخک، سرخجه، ضعف چشم، سرفه، کم خونی، سر درد، انزال زودرس، سرماخوردگی، دیابت، لک صورت، آبریزش بینی، ناراحتی اعصاب و حساسیت مبتلا می باشند نافع بوده و اثر درمانی ظاهر می گردد.
ماش و خواص شگفت انگیز آن
مصرف سوپ ماش (ماشو) دارای ارزش غذایی زیادی می باشد و ضد صفرا می باشد. مصرف ماش پوست کنده برای افراد مبتلا به بیماری صرع نافع است. مصرف ماش پخته شده در کنار برنج برای مبتلایان به اسهال و اسهال خونی اثر سودمند و شفابخشی می تواند داشته باشد. ماش اثر تحریک کننده در لوزالمعده داشته و موجب ترشح انسولین می گردد، بنابراین برای مبتلایان به مرض قند خون مفید است.
در استعمال خارجی ماش، از ضماد آن با مورد، در رفع کک و مک و ضماد پخته شده ماش با سرکه در رفع اگزما و سایر ناراحتی های جلدی استفاده به عمل می آید، همچنین مالیدن دانه های پخته شده ماش بر اعضائی که بی حس شده اند مفید بوده و درد آن ها را تسکین می دهد.