تفاوت شکر و عسل | کدام بهتر است؟
تفاوت شکر و عسل
عسل و شکر هر دو در اصل جزء کربوهیدرات ها محسوب می شوند و از ترکیب دو نوع قند گلوکز و فروکتوز تشکیل شده اند. گلوکز و فروکتوز هر دو به سرعت در بدن تجزیه می شوند و می توانند سبب افزایش قند خون شوند. اما نسبت گلوکز به فروکتوز در عسل و شکر باهم متفاوت است:
- عسل: ۳۰ درصد گلوکز + ۴۰ درصد فروکتوز
- شکر: ۵۰ درصد گلوکز + ۵۰ درصد فروکتوز
مابقی عسل حاوی آب، گرده و پاره ای مواد معدنی نظیر منیزیم، پتاسیم و ویتامین ها است که به نظر می رسد خواص عسل برای سلامتی از همین ترکیبات اضافه ناشی می شوند.
در فرآیند تولید شکر، اسیدهای آلی، پروتئین، عناصر نیتروژن، آنزیم ها و ویتامین های موجود در نیشکر از بین می روند، در حالی که عسل، یک شیرین کننده طبیعی است که فقط در معرض حرارت کم قرار گرفته است. همچنین، عسل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی مفیدی دارد که در شکر وجود ندارد.
خواص عسل در مقایسه با قندهای ساده نظیر شکر
از زمان های بسیار قدیم، عسل طبیعی به عنوان شیرین کننده و دارو مورد استفاده بوده است؛ امروزه مطالعات بسیاری نشان داده اند که عسل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بسیار بالایی دارد.
در بسیاری از این مطالعات نشان داده شده که عسل در بهبود سرفه و آلرژی بسیار مؤثر است.
عسل سرشار از ترکیبات آنتی باکتریال بوده که می تواند به از بین بردن میکروب ها کمک کند.