برنامه ریزی غذایی برای عید نوروز
طرح برنامه ریزی غذایی برای عید نوروز
معمولا در بعضی از روزها و ماه های سال به اقتضای شرایط خاص خود تغییر و عادت غذایی خاصی را به دنبال دارد به عبارتی در این ایام مردم به فرهنگ و سنت خاص خود عمل می کنند مثلا در ماه مبارک رمضان مصرف مواد قندی همچون زولبیا و بامیه افزایش پیدا می کند و یا در عید نوروز شیرینی و آجیل بیشتر مصرف می شود.
چرا باید در عید نوروز بیشتر از روزهای عادی مواظب کنترل وزن خود باشیم ؟!
از نظر روان شناسی وقتی انسان از جایی به جای دیگر تغییر مکان می دهد یا سفر می کند این تغییر مکان و تغییر آب و هوا باعث افزایش اشتها می گردد حتما تجربه کرده اید وقتی به مسافرت می روید میل به غذا خوردن در شما چند برابر می شود و به اصطلاح اشتهایتان باز می شود. افزایش مواد غذایی متنوع و مواد قندی مانند شیرینی و آجیل در این ایام به دلیل مهمانی ها و عید دیدنی ها را مشاهده می کنیم پس سعی کنید در مهمانی ها متعادل مصرف کنید.
کاهش تحرک فعالیت های بدنی
طبیعی است که در خانه میزبان مثل منزل شخصی خودتان فعالیت بدنی ندارید و بیشتر به استراحت می پردازید. بنابراین سه عامل افزایش میل به غذا، وجود سفره ای رنگین و غذاهای چاق کننده، کاهش فعالیت های بدنی باعث افزایش وزن و چاقی غیر منتظره در عید نوروز خواهند شد پس مراقب خودتان در این ایام باشید و رژیم غذایی مناسب خود را مراعات کنید.
برنامه ریزی غذایی برای عید نوروز
انرژی بیهوده یا غذای آشغال چیست؟!
به انرژیِ مواد غذایی گویند که بدن به آن ها نیاز ندارد و حاوی هیچ گونه مواد مغذی نمی باشد. یعنی ارزش غذایی ندارد به این نوع مواد غذایی اصطلاحا غذای آشغال و انرژی آن را انرژی بیهوده گویند مانند انواع شیرینی ها و مشابه آن ها مواد غذایی که برای بدن ارزشی ندارد اولا نباید مصرف کرد و دوم بخاطر عید نوروز حداقل در مصرف آن زیاده روی نکنیم.