مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد

46072 بازدید
15 دی 96
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 4 دی 1400

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد و حتی ترک متادون است

مشخصات مرمکی :

نام های دیگر مرمکی : مُرّمکی، مُرّحجازی، مقل باد، مُرّ

مر صمغ رزینی معطری است، از مران گرفته می شود که از این جنس گیاه گونه های مختلفی وجود دارد. درختچه ای است خاردار و دارای شاخه های کوتاه. گل های آن دو نوع نر و ماده است. میوه ی آن گرد به شکل گلابی و کمی گوشتی است. محل رویش این درختچه و گونه های مختلف آن مناطق گرمسیری جنوب عربستان، حبشه، قسمت جنوبی دریای سرخ مقابل بندر عدن و سواحل آفریقایی دریای سرخ و سواحل سومالی در آفریقا می باشد.

مُرّمکی در فصل گرما به مقدار کمی خود به خود از تنه و ساقه ی درخت ترشح می کند. این صمغ ابتدا سفید است و پس از ماندن قرمز مایل به قهوه ای می شود، طعم آن تلخ است. روش دیگر گرفتن صمغ این است که قطعات تنه درخت یا ساقه های آن را در آب جوش می پزند و آب آن را صاف و تبخیر می کنند و رسوبات باقی مانده را می گیرند. رنگ این نوع صمغ سیاه است و کیفیت آن کم تر از نوع اول است.

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد

گیاه مر یا مُرّمکی یکی از گیاهان جالب توجه در زمینه ترک مواد مخدر و حتی ترک متادون می باشد:

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد:

به این صورت که با تحریک کردن گیرنده های دلتا بدن باعث ترشح بیشتر غدد درون ریز بدن می شود و این بزرگترین دستاورد یک دارو در درمان اعتیاد است. از طرفی دیگر باید گفت که طبق آخرین مطالعات انجام شده در تایوان می توان با اطمینان گفت که نوشیدنی شربت مر به دلیل داشتن ماده مخدر، جز مخدر های درجه سوم به حساب می آید و به نظر تعداد زیادی از پزشکان و درمانگران می توان از آن به عنوان جایگزین گیاهی استفاده کرد.

دیگر خواص دارویی مرمکی :

طبیعت آن خیلی گرم و خشک است، اگر هر بار نیم گرم از آن را بخورید، اعتدال دهنده است، خشک کننده رطوبت بدن است، برای رفع سستی معده، سو هاضمه، دفع رطوبات و تحلیل بادهای معده، تحلیل خون منجمد در رحم، تسهیل دفع زرد آب و بلغم، درمان زخم معده، رفع دل پیچه و ورم طحال، درد کلیه، در درمان بیماری کروز موثر است، برای تسکین دردهای سر معده، رفع ناراحتی های معده و دفع اخلاط سینه مفید می باشد.

برای رفع زکام مزمن و در مراحل اولیه بیماری سل، بیماری کمی ویتامین ث و درمان آنزیم های قانقاریایی، سیاه سرفه و قانقاریا موثر است، انسداد و گرفتگی مجاری را باز می کند، ورم های سرد بلغمی را تحلیل می برند و مانع تعفن اخلاط می شود، در مورد یبوست مسهل است.

رایحه معطر مُرّمکی گرم، شبیه دود و تند است. اجزا فعال روغن مرمکی عبارتند از: پینن، دی پنتن، لیمونن، کادینن، اسیدفورمیک، سید استیک، اسید مرولیک، اوژنول، تعدادی آلدئید و الکل و مقداری رزین.

 

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد

 

جالب است بدانیم که:

همانند کندر، مُرّمکی در تمدن های باستانی به عنوان یک ماده معطر، بخور و در داروها به کار رفته است. بعنوان یک پماد التیام دهنده زخمبسیار ارزشمند بوده و گفته شده همه سربازان یونانی عازم نبرد، خمیر مرمکی را در کوله پشتی خود حمل می کردند زیرا ضدعفونی کننده، التیام بخش و ضد التهاب است و مخصوصا برای زخم های دیر التیام و بیماری های پوستی توام با ترشح مانند اگزمای همراه با ترشح و بیماری پای ورزشکاران ارزشمند است. در ارتباط با بیماری پای ورزشکاران، قارچ کش بودن مرمکی، فایده مضاعف آن محسوب می شود.

مُرّمکی ترک های پوستی و خشکی پوست را بهبود می بخشد و معمولا به صورت کرم برای درمان ترک های عمیق پاشنه پا و کرم های دست برای افراد شاغل در کارهای سخت مورد استفاده قرار می گیرد. مُرّمکی برای لثه بسیار خوب است و زخم های دهانی و اختلالات لثه را به سرعت بهبود می بخشد و مناسب ترین فرم استفاده از آن در دهان بصورت تنطور است که موجب رنگی شدن زودگذر دهان و احساس مزه تلخی می شود. با این حال اثرات التیام دهنده آن آنقدر قابل توجه است که به این دردسرها می ارزد!

به علت اثرات مفید مُرّمکی روی لثه ها، در بسیاری از خمیردندان ها مورد استفاده قرار می گیرد و برای پنهان کردن مزه تلخ آن روغن نعنا را به خمیر دندان می افزایند.

 

همچنین بخوانید:  آشنایی با داروهای اعتیادآور

 

فراموش نکنیم :

  • آن را با آب مرزنجوش مخلوط کنید و بخورید. برای پیشگیری و ممانعت از زکام شدن بسیار موثر است.
  • آن را با دم کرده نعنا مخلوط کرده بخورید. برای رفع بدبویی بینی اثر دارد.
  • آن را با سرکه عنصل مخلوط کنید و در دهان مزه مزه نمایید. برای رفع و قطع خونریزی دندان نافع است.
  • کمی از آن را نرم بسایید و در کمی آب جوش حل کنید و شبی یک قطره در چشم بچکانید. قرمزی چشم را برطرف می کند.
  • به اندازه یک عدد از آن را با اندازه یک عدس تریاک مخلوط کرده و در مقعد شیاف نمایید. اسهالی که با پیچش شکم همراه باشد را درمان می کند.
  • پاشیدن گرد آن بر روی زخم، برای خشک کردن زخم های سرد موثر است.
  • آن را با کندر بکوبید. ضماد کنید. برای التیام اغلب زخم های سر سریع الاثر است.
  • کمی از آن را در آب ترب حل کنید و بر موضع بمالید. برای درمان بهق و کلف، فروکش کردن خال های صورت و تحلیل خون منجمد زیر پوست نافع است.
  • مقداری از مر را (بین دو تا چهار گرم) جدا کرده و آن را همچون چای دم کنید. ماده سرخوشی طبیعی است و می توانید از آن برای ترک متادون و حتی شیشه بهره ببرید، اگر قصد افزایش سرخوشی و بالا بردن اثر مر را دارید، آن را با مواد کافیین داری همچون قهوه و یا چای استفاده کنید. برای رفع تلخی آن، با عسل شیرین کنید و بنوشید.

تذکر : 

مضر مثانه است، برای اشخاص گرم مزاج مضر است. مر نباید به کودکان زیر دو سال داده شود و برای کودکان بزرگتر و اشخاص بزرگتر از 65 سال با دم کرده رقیق شروع و به تمردریج تا حد مجاز افزایش داده شود.مُرمکی قاعده آور است و زنان باردار و مادران شیرده نیز باید از مصرف مر اجتناب کنند. مصرف زیاد از حد مجاز مر ملین خیلی قوی است و ممکن است موجب عرق کردن و آشفتگی و تهوع شود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

صمغ مرمکی را با خواص التیام بخش زخم ها، تقویت عمومی بدن، رفع بوی بد دهان، تسکین دهنده سردرد، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

48
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0