7 خواص سیب زمینی که باید بدانید
در این مقاله قصد داریم تا با خواص سیب زمینی آشنا شویم
سیب زمینـی گیاه بومی آمریکای جنوبی است و هنوز هم به صورت وحشی در شیلی و آرژانتین می روید، در قرن شانزدهم به وسیله اسپانیولی ها به اروپا برده شد و اکنون در اروپا و آمریکا از نظر مصرف دارای رتبه اول است و سیب زمینی در تمام طول سال وجود دارد. سیب زمینی به دلیل داشتن ویتامین ث ضد بیماری اسکوربیت است و کشورهایی که از این گیاه استفاده می کردند هیچگاه مردم آن ها به این بیماری دچار نمی شوند.
ساقه هوایی سیب زمینی دارای بریدگی هایی مرکب از 7 تا 12 برگچه اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچه هایی کوچیکتر وجود دارد. انواع مختلف سیب زمینی بر حسب رنگ و گل و پوست غده های زیر زمینی آن تقسیم بندی می شود. در روی پوست سیب زمینی سوراخ های کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه هاست که منشا گیاه تازه است.
با خواص سیب زمینی آشنا شویم
ترکیبات شیمیایی سیب زمینی :
سیب زمینی داری اسید های عالی مانند اسید سولاوئیک، اسید نپتوتانیک و اسید فولیک می باشد و دارای آب، انرژی، پروتئین، چربی، مواد نشاسته ای، سلولز، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ب 1و2و3 و ویتامین ث و ک است.
طبع سیب زمینی سرد است و به دلیل دارا بودن ویتامین ک برای خون ریزی بسیار مفید است، سیب زمینی سرشار از فسفر بوده ولی کلسیم و سدیم آن بسیار اندک است.
سیب زمینی را اگر در آب سرد انداخته و سپس آب پز نمایید پنجاه درصد ویتامین ث آن از دست می رود و اگر پوست آن را کنده و بپزید شصت درصد ویتامین ث آن از دست می رود. به هر حال اگر سیب زمینی را به صورت پوست کنده بپزید تقریبا همه ویتامین ث خود را از دست می دهد و اگر به صورت تنوری و کباب شده مصرف شود ویتامین بیشتری را در خود نگه می دارد، برای اینکه از به در رفتن ویتامین آن جلوگیری نمایید می توانید سیب زمینی را به صورت خام و رنده شده میل کنید.
سیب زمینی اگر سرخ شود مضر است و در صورت سرخ کردن بهتر است از روغن های گیاهی استفاده شود.