در مورد باقلا و خواص و مضراتش بیشتر بدانیم
در مورد باقلا و خواص و مضراتش بیشتر بدانیم
باقلا یا باقالی گیاهی است علفی و یک ساله که ارتفاع آن تا 80 سانتی متر می رسد و برگ های آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی به شکل تخم مرغ می باشد، گل های باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش است و میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک به طول تقریبا 12 سانتی متر است و در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد، گل و شاخه گل دار و میوه و تخم باقلا مصرف طبی دارند.
ترکیبات شیمیایی باقلا :
باقلا دارای موادی همچون آب و پروتئین و مواد چرب و نشاسته و کلسیم و فسفر و آهن و سدیم و پتاسیم و ویتامین آ و ویتامین ث و ارسنیک و ویتامین ب1 و 2 و 3 است ضمنا باقلا دارای ماده ای به نام فتین می باشد که بسیار مغذی است و تقویت کننده عمومی بدن است این ماده کلسیم بدن را تامین می کند همینطور باقلا غذای خوبی برای دوران نقاهت است.
آنچه که باید در مورد باقلا و خواص و مضراتش بدانیم
خواص دارویی باقلا :
درای طبع سرد و تر است و گل آن گرم می باشد، دم کرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است و دم کرده گل باقلا سبب دفع سنگ کلیه می شود و برای قولنج های کلیوی مفید است و جوشانده باقلا برای ورم مثانه بسیار خوب است و در درمان رماتیسم اثر خوبی دارد و از جوشانده آن برای درمان نقرس استفاده می کنند، باقلا را اگر با آب سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند.
برای رفع کوفتگی و ورم پستان آرد باقلا را با آب جو مخلوط کرده و با سرکه و نعنا بپزید و ضمادی را که به دست می آید روی ورم و کوفتگی قرار دهید.
برای رفع گرفتگی صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید، ضماد آرد باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بنا گوش و زیر چشم استفاده کنید که بسیار موثر است، جوشانده باقلا شکم روی های مزمن را برطرف می کند، ضماد باقلا جوش و کورک را می رساند و چرک را خارج می سازد.