خواص دارویی و درمانی خردل
شناخت خواص دارویی و درمانی خردل
خردل، گیاهی از تیره شببویان، با برگهای بدون کرک و گلهای زرد درخشان، یک گنجینه طبیعی از خواص دارویی و درمانی است. دانههای این گیاه حاوی مادهای به نام گلوکزید سینیگروزید هستند که محرک قوی دستگاه گوارش به شمار میروند. دانههای خردل، بهویژه خردل سیاه، علاوه بر استفاده بهعنوان چاشنی و ادویه، در طب سنتی نیز جایگاه ویژهای دارند. طبیعت گرم و خشک این گیاه، آن را به یک انتخاب محبوب در طب سنتی تبدیل کرده است.
قسمتهای مورد استفاده خردل
برگها و تخمهای خردل، به همراه ریشه و گلهای برخی گونهها، دارای خواص طبی متعددی هستند.
مواد موثر در خردل
خردل حاوی ترکیبات مفیدی مانند گلوکوزینولاتها، بوبولینها، موسیلاژ، ایزوتیوسیاناتها، ایندولها، پالمتیک اسید، اولئیک اسید، لینولئیک اسید و روغن آلیسن است.
اجزا و ارزش غذایی خردل
برگهای سبز خردل، منبعی غنی از ویتامینهای A، C، E و فولات، به همراه منگنز و فیبر غذایی هستند که همگی برای حفظ سلامتی بدن ضروریاند.