خواص پیاز برای سلامتی که تاکنون نمی دانستید
بررسی خواص پیاز برای سلامتی که تاکنون نمی دانستید
این گیاه با طبع گرم و خشک، یکی از مواد غذایی همیشه حاضر در آشپزخانهها است که به غذاها طعم و عطر بینظیری میبخشد. این گیاه دوساله، سرشار از قندها، مواد معدنی همچون پتاسیم، کلسیم و فسفر، ویتامینهای آ و ای است. از جمله خواص پیاز میتوان به مبارزه با سرطان، بهبود سلامت قلب، کاهش قند خون، تقویت معده و بهبود هضم، حفظ سلامت استخوانها، جلوگیری از آلرژی و کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، درمان اختلالات گوش، بهبود خواب، بهبود تنفس، سلامت چشم، دهان، تقویت مغز، درمان وبا، کاهش تب و تسکین درد قاعدگی اشاره کرد.
پیـاز، یکی از قدیمیترین سبزیجات و صیفیجات در جهان و ایران است که خاستگاه آن ایران و افغانستان ذکر شده است. این گیاه پرکاربرد در زندگی روزمره ما نقش بسیاری دارد و در انواع غذاها به صورت خام، پخته، ترشی و … استفاده میشود. در ادامه، مقالهای جامع درباره ارزش غذایی، مزایا و معایب پیاز، و خواص شگفتانگیز آن خواهیم خواند.
نکاتی مفید درباره پیاز بدانیم !
از سبزیجات تقریبا ثابت هر آشپزخانه ایی به حساب می آید و کمتر غذایی است که با اضافه کردن آن خوشمزه نشود. پیاز نوعی گیاه غده ای، گوشتی و زیر زمینی از خانواده لاله هاست.
گیاهی است علفی و پیاز دار و پیاز آن شبیه به پیاز خوراکی است ولی بزرگتر از آن و برگ آن شبیه است به برگ زنبق و سوسن و نرگس اما قدری بلندتر و عریض تر از آنها ساقه آن سبز مایل به زرد و گل های آن سفید رنگ است و بوی گل آن شبیه به بوی گل نیلوفر و دانه آن هم شبیه است به دانه پیاز و قدری بزرگتر از دانه پیاز معمولی و طعم پیاز آن شیرین مایل به تلخ بوده است.
خواص پیاز برای سلامتی
قسمتهای مورد استفاده پیاز
به جز پوست و ریشه، تمامی قسمتهای دیگر پیاز دارای کاربردهای گستردهای در زمینههای غذایی و طبی هستند.