سبد خرید 0

سبد خرید شما خالی است.

خواص و مضرات بادمجان (بادنجان) برای سلامتی

5912 بازدید
25 شهریور 96
عطارک
,
بروزرسانی شده در تاریخ 3 تیر 1403

با خواص و مضرات بادمجان (بادنجان) بیشتر آشنا شوید

گیاه بادمجان یا بادنجان ، که امروزه میوه‌اش به‌طور گسترده‌ای در تغذیه مصرف می‌شود، در گذشته چندان مورد استفاده قرار نمی‌گرفت. این گیاه بومی هندوستان است و در تمام مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری رشد می‌کند. بادمجان علاوه بر طعم دلپذیر، به‌دلیل دارا بودن ویتامین‌ها، مواد معدنی، آب، فیبر غذایی و سایر ترکیبات مفید، فواید بسیاری برای بدن دارد و مصرف آن می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش دهد. بادمجان را می‌توان به روش‌های مختلفی از جمله خام، بخارپز، سرخ‌شده، کبابی، ترشی و غیره به رژیم غذایی روزانه اضافه کرد. در ادامه این مقاله، با خواص و مضرات بادمجان بیشتر آشنا خواهید شد.

مشخصات ظاهری گیاه بادمجان

بادمجان که در پارسی با نام کهپَرَک نیز خوانده می شود، گیاهی است متعلق به گروه سیفی جات و از خانواده بادنجانیان (Solanaceae) که با شکل و رنگ های مختلف روییده می شود. ارتفاع این گیاه پایا و یک ساله بین 40 تا 150 سانتیمتر می باشد. ساقه آن اغلب خاردار و برگ بوته های آن پهن و کشیده و کنار آن کمی مواج است. گل های این گیاه به رنگ سفید تا بنفش و دارای 5 گلبرگ و پرچم هایی به رنگ زرد هستند.

میوه بادمجان دارای تخم‌های ریز و نرم بسیاری است که با وجود خوردنی بودن، به دلیل داشتن آلکالوئید نیکوتین، طعم تلخی دارند. بادمجان گیاهی نیمه مقاوم و حساس به سرما است، اما می‌توان آن را در هر نوع خاکی با کود فراوان کاشت. بادمجان به طور کلی سه نوع اصلی دارد:

  1. بادمجان قلمی (Solanum melongena L. Var. serpentinum)
  2. بادمجان معمولی یا آمریکایی (Solanum melongena L. var. esculentum)
  3. بادمجان پا کوتاه (Solanum melongena L. var. depressum)

این گیاه با ویژگی‌های خاص خود در بسیاری از مناطق جهان کشت می‌شود و در آشپزی‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

خواص و مضرات بادمجان (بادنجان) برای سلامتی

خواص و مضرات بادمجان (بادنجان) برای سلامتی

نمایش بیشتر »

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

7
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. ناشناس
    18 تیر 1403

    ممنون مطالب خوبی را بیان کردید.
    یک سوال: باشروع به خوردن غذای بادنحانی به شکل خورشت یا میرزاقاسمی یا دلمه یا کشک بادنجان، همزمان با هر لقمه معده ام سوزش پیدا میکنه ، وقتی غذام تموم میشه دیگه سوزش ندارم علتش چیه؟
    همین لذت خوردن بادنجان را از بین میبره.

    • عطارک
      19 تیر 1403

      عرض ادب و احترام

      در کنار مصرف بادمجان حتما از گلپر و زیره استفاده نمایید، شما می‌توانید در تهیه غذا یا هنگام مصرف روی غذا بپاشید.

      آرزوی تندرستی و شادی برای شما داریم.

  2. درویش
    10 بهمن 1402

    ممنون ار اطلاع رسانی

    • عطارک
      11 بهمن 1402

      عرض ادب و احترام

      سپاس فراوان از ثبت نظر محترم شما٬ بله آب پرتقال هم باید میل کنید.

      شاد و سلامت باشید.

  3. ناشناس
    26 آذر 1402

    سلام خیلی ممنون که ماروراهنمایی کردید متشکرم

    • ناشناس
      7 فروردین 1404

      بااهداءسلام و سپاس ازمطالب مفید درمورد بادمجان

      • عطارک
        12 فروردین 1404

        عرض ادب و احترام،

        سپاس فروان از شما برای درج نظر محترمتان.

        شاد و تندرست باشید.

سلامتیت رو بساز

امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

 ساعت کاری: روزهای غیر تعطیل، شنبه تا پنجشنبه 7 تا 17

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به عطارک بوده و کپی برداری از آن به هر نحو غیرمجاز است و پیگرد قانونی دارد.
طراحی سایت : Rizax