خواص فوق العاده بامیه و ارزش غذایی آن
با خواص فوق العاده بامیه و ارزش غذایی آن آشنا شوید
بامیه یا بامیا (Okra) گیاهی است از خانواده پنیرکیان که از میوه آن، در اروپای شرقی و در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط مصرف میشود. از آنجایی که بامیه سبزی تابستانه محسوب می شود، معمولا در کشور ترکیه آن را خشک و برای مصرف زمستان ذخیره میکنند. در ایران نیز برای تهیه خورش بامیه از آن استفاده میشود که غذای معروف جنوب ایران است.
علاوه بر مصرف میوه بامیه، برگهای این گیاه به عنوان ضمادی نرمکننده، دانههای سبز و نرسیده آن با خواص ضد اسپاسم، تعریقآور و محرک قلب، و ریشههای آن برای درمان سفلیس مورد استفاده قرار میگیرند. میوه بامیه نیز دارای خواص مدر، تقویتکننده معده و نرمکننده است و در درمان مشکلات ادراری مانند سوزش و درد هنگام ادرار و بیماریهای دستگاه تناسلی همچون سوزاک بسیار مفید است. اکنون با خواص فوقالعاده بامیه و ارزش غذایی آن بیشتر آشنا می شویم.
مشخصات ظاهری گیاه بامیه
بامیا (با نام علمی Abelmoschus esculentus)، گیاهی است یکساله که ارتفاع آن به نیم متر تا دو متر می رسد. این گیاه دارای میوه ای مخروطی، دراز، چند ضلعی سبز رنگ، کمی توخالی و به بزرگی یک بند انگشت است. برگ هایش همانند گیاه ختمی دارای بریدگی، پنجه ای که به رنگ سبز تیره دیده می شود. گل های این گیاه منفرد، زرد رنگ و قسمت مرکزی گلبرگ ها سرخ رنگ می باشد. بامیه در نواحی مختلف روی زمین و از جمله در مناطق گرمسیری ایران می روید. این میوه مصرف غذایی داشته و آن را به تنهایی یا با گوشت و یا به صورت خورش مصرف می نمایند.
خواص فوق العاده بامیه