خواص موز و ارزش غذایی آن
با خواص موز و ارزش غذایی آن آشنا شوید
مـوز یکی از محبوبترین میوههای گرمسیری دنیاست که به خاطر طعم شیرین و انرژیبخشش طرفداران زیادی دارد. این میوه نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی دارد. در ادامه، با ما همراه باشید تا با خواص موز و ارزش های غذایی آن آشنا شویم .
میوه موز: گیاهی شگفتانگیز
موز یه گیاه علفی و پایدار با ارتفاعی بین ۳ تا ۸ متر است. این گیاه برگهای پهن و بزرگی دارد که حتی ممکن است تا ۳ متر برسند. گلهای موز به صورت مجتمع و سنبلهای رشد میکنند و میوه آن ابتدا سبز رنگ است و بعد از رسیدن به زرد تبدیل میشود. یکی از ویژگیهای جالب موز این است که از بن (ریشه) درخت، پاجوشهای زیادی بیرون میآیند و به همین وسیله تکثیر میشود. مغز ساقهی این درخت که به آن “کنجیال” میگویند، خوراکی و مغذی است و زمانی که درخت کممیوه میشود، این مغز را میپزند و میخورند.
محل رویش و پراکنش موز
گیاه موز بومی مناطق گرمسیری از جمله نواحی جنوب شرقی آسیا، مالزی و استرالیا است. البته درخت موز در اکثر مناطق گرمسیری آسیا مانند کشورهای عربستان، یمن، عمان، هندوستان و تعدادی نیز در سواحل جنوبی ایران می روید که دارای برگ های عریض و بزرگی هستند و به تنه درخت چسبیده اند.
قسمتهای مورد استفاده موز و کاربردهای آن
موز فقط یک میوه خوشمزه و مغذی نیست؛ بلکه سایر قسمتهای درخت موز، از جمله پوست میوه، برگها و گلهای آن نیز کاربردهای متعددی در پزشکی و داروسازی دارند. در این بخش به بررسی این قسمتها و فواید و کاربردهای آنها میپردازیم.
1. میوه موز: مصرف میوه موز به عنوان یک میانوعده یا در ترکیبات مختلف غذایی بسیار متداول است. میوه موز غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است که به حفظ سلامتی و تامین انرژی بدن کمک میکند.
بازتاب: شیرینی پزی