معرفی گیاه چای و خواص انواع آن (چای سیاه، سبز، سفید، اولانگ و پوئر)
با گیاه چای و خواص انواع آن (چای سیاه، سبز، سفید، اولانگ و پوئر) آشنا شوید
چای به عنوان یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود. چایی که از برگ های سبز گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود، انواع مختلفی دارد که معروفترین آن ها چای سیاه، چای سبز و چای سفید می باشد. تمام این چای ها از گیاه کاملیا تهیه می شوند و علت تفاوت آن ها با هم در روند فرآوری کردنشان (شامل اکسیداسیون، حرارت دهی، خشک سازی و غیره) می باشد. عمدتا تقسیم بندی چای ها نیز بر اساس فرایند اکسیداسیون صورت می گیرد و مخلوط چای با گیاهان یا میوه های دیگر در این تقسیم بندی کلی جای ندارد. از چای بیشتر به عنوان یک نوشیدنی محرک استفاده می شود که دارای اثر مدر و قابض است. حال در ادامه این مقاله با گیاه چای و انواع آن آشنا شوید.

معرفی گیاه چای و خواص انواع آن (چای سیاه، سبز، سفید، اولانگ و پوئر)
مشخصات ظاهری گیاه چای
گیاه چای که با نام کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) شناخته می شود، گیاهی از خانواده چای (Theaceae) است. این گیاه درختچه ای، همیشه سبز و وحشی که ارتفاع آن تا ۱۵ متر می رسد، اما در نمونه های پرورش یافته، از یک تا دو متر تجاوز نمی کند. این گیاه برگ هایی پایا، متناوب، ساده، دندانه دار، تقریبا کرک دار، به رنگ سبز تیره و گل هایی منفرد، سفید رنگ، معطر و منظم دارد. میوه اش پوشینه، سه قسمتی و محتوی یک یا دو دانه است. واریته های مختلف این گیاه که غالبا پرورش می یابند، هر یک دارای اختصاصات معینی هستند.
محل رویش و پراکنش گیاه چای
چای، بومی چین و هندوستان است و در کشورهای هندوستان، سیلان، اندونزی، ژاپن، آفریقای شرقی، پاکستان، ایران، ترکیه، آرژانتین، برزیل و پرو کشت می شود. چای توسط یکی از شاهزادگان قاجار به ایران وارد شده است و کشت آن در شمال ایران، مخصوصا در لاهیجان مرسوم است.