5 منابع پروتئین گیاهی و غیر گوشتی
5 ماده غیر گوشتی پروتئین دار
پروتئین طیف گسترده از عملکردهای بدن را برعهده دارد. پروتئین برای رشد، انرژی، برای تعادل نمک بدن، برای ساخت برخی مواد مهم مانند آنزیم ها، هموگلوبین، هورمون ها، آنتی بادی ها و بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن ماست.
اما لازم نیست برای دریافت پروتئین به هر غذایی، گوشت اضافه کنیم. در حقیقت مصرف نکردن گوشت در یکی یا دو روز از هفته دارای فوایدی برای سلامتی بدن است. مصرف کمتر گوشت و استفاده از سبزیجات، آجیل ها، میوه ها، دانه ها از خطر سکته قلبی و مغزی می کاهد، با چاقی مبارزه می کند، دیابت کمتر برای افراد رخ می دهد، ریسک مبتلا شدن به سرطان کاهش می یابد و….
در این مطلب 5 ماده غذایی پروتئین دار که شامل گوشت ها نمی شوند را به شما معرفی می کنم.
آجیل و دانه ها
استفاده مداوم از آجیل و دانه ها باعث تنوع غذایی می شود. آجیل ها سرشار از ویتامین ای، منیزیم، فیبر، پروتئین، روی، مس، سلنیوم، پتاسیم، فسفر، ویتامین ب2، بیوتین و آهن هستند و همچنین چربی سالم در آن ها وجود دارد. آجیل هایی که دارای پوست هستند سرشار از چربی سالم هستند زیرا پوسته آن ها اجازه نمی دهد چربی آن ها با اکسیژن و هوا ترکیب شود و کاهش یابد، این علتی برای خرید آجیل خام است. بهتر است آجیل بدون پوسته را در جای خشک و خنک نگه دارید.
دانه ها را می توان خام هم مصرف کرد. دانه ها را می توان به عنوان منبع پروتئین به سالاد اضافه کرد، همچنین می توان آن ها را با سبزیجات پخت و مصرف کرد. دانه ها را در جای سرد و خشک نگهداری کنید.
5 منابع پروتئین گیاهی و غیر گوشتی