خواص و مضرات گیاه خارشیری (خارمریم)
خواص و مضرات گیاه خارشیری (خارمریم)
گیاه خارشیری (خارمریم یا ماری تیغال) برای بیش از 2000 سال استفاده طبی داشته است. داروشناس معروف قرن هفدهمNicholas Culpeper این گیاه را برای درمان یرقان پیشنهاد کرد و نیز در درمان گرفتگی های کبدی و طحال مفید دانست. قسمت هایی از گیاه که مصرف طبی دارند دانه ها و گل های خشک شده آن هستند. میوه خشک شده (که فندقه نام دارد) نیز مصرف طبی دارد. امروزه نیز از خار مریم به عنوان داروی آنتی هپاتوکسیک در مسمومیت های کبدی استفاده می شود. در ادامه این مقاله با خواص و مضرات گیاه خارشیری (خارمریم) آشنا شوید.
مشخصات ظاهری گیاه خارشیری (خارمریم)
خار مريم، گياهي است از خانواده كاسنیان (Asteraceae) یا مرکبان (Compositae)، يك يا دو ساله، بدون كرك، با رنگ سبز مات و داراي ساقه ای ایستا به طول 0/8 تا 1/5 متر می باشد. ساقه این گیاه ضخیم، ساده و کمی منشعب با شاخه های نسبتا ضخیم است که به یک کپه سبز و شیاردار طولی منتهی می شود. برگ ها بزرگ، واجد لکه های سفید در اطراف رگبرگ ها، چند بخشی و شانه ای با قسمت های تخم مرغی-مثلثی و خاردار است و به ابعاد ۱۲ در ۳۰ سانتی متر دیده می شود.
ساقه آغوش، لبه دار و دارای گوشوارک است. گل ها به رنگ صورتی یا ارغوانی در کپه های انتهایی مجتمع شده اند. کپه، خاردار و قطر آن ۸ تا ۱۲ سانتی متر و بندرت در حدود ۶ سانتی متر است. گریبان ها فشرده، کروی و در قاعده دارای برآمدگی قوسی شکل است که در داخل سر نیزه ای می شود. میوه این گیاه به شکل فندقه است و دارای مزه ای روغنی (دانه) و تلخ (جداره میوه) و بدون بو هستند.
خواص و مضرات گیاه خارشیری (خارمریم)
آیامصرف روغن خارمریم ،باعث چرب شدن کبد می شود؟
عالی