میوه ازگیل و خواص دارویی و فوق العاده آن برای درمان بیماری ها
میوه ازگیل چه خواصی دارد و در بهبود چه بیماری هایی موثر است؟
ازگیل (Common medlar) میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد و اگر بر درخت برسد و آن را بچینند و بخورند مزه و طعم مطبوعی دارد. ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات دو کربن است. چنانکه می دانید هیدرات دو کربن مولد انرژی است. تاننی که در این میوه است بهترین دارو و درمان برای عفونت های روده بزرگ است. و بعلاوه ازگیل اعمال روده ها را مرتب می کند.
ازگیل دارای سیترات، مالتات و تارترات های قلیایی کننده است که خون را از این جهت تقویت می کند. ویتامین ب ازگیل اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد. دکتر لوکلر در کتاب خود می نویسد: در موارد متعددی زنانی را که مبتلا به سقط جنین بودند نجات دادم، به این وسیله که به آنها توصیه می کردم که تکه ای از چوب درخت ازگیل را به گردن خود بیاویزند و زنانی که در خطر سقط جنین بودند با آویختن چوب ازگیل به گردن خود از سقط جنین محفوظ می ماندند.
ترکیبات شیمیایی ازگیل
طبق آخرین تجربه علمی که از ازگیل کرده اند معلوم شده است ازگیل دارای مواد زیر است:
آب: 10/47 درصد. مواد آزوت دار 30 درصد. مواد چربی: 44 درصد مواد استخراجی: 47/11 درصد. قند: 1/9 درصد. سلولوز: 20/13 درصد. بقایا: 044/0 درصد. تانن: 5/2 درصد. مقدار تانن در ازگیل خشک به 33/12 درصد افزایش می یابد. بعلاوه، لعاب، اسیدهای سیتریک، مالیک، تارتریک و ویتامینهای ب و ث.
میوه ازگیل
خواص ازگیل از نگاه حکیمان طب
- بقراط حکیم در سال های 460-361 ق م. می زیست به بیماران خود که مبتلا به ترشی معده، مدفوع سوزان و عوارض تب بودند ازگیل تجویز می کرد.
- دیوسکورید ازگیل را برای جمع شدن روده ها تجویز می کرد.
- سنت هیلدگراد در کتاب خود درباره ازگیل نوشته است: تمام قسمت های درخت ازگیل، خاصیت طبی دارد و اگر پوست و یا چوب درخت ازگیل را خشک کرده و به صورت گرد در آورند و آن را آب جوش بریزند برای دفع تب مفید است.