کیک شیر داغ با هل و کیک هل و گلاب
طرز تهیه کیک شیر داغ با هل و کیک هل و گلاب
همه ما ایرانی ها با هل و عطر و طعم بی نظیرش آشنا هستیم و اکثر ما ایرانی ها از این دانه سبز خوشبو در چای، دمنوش، شیرینی، شربت و دسرها استفاده می کنیم. این دانه ها از گیاهی به همان نام هل یا هیل (قاقله) به دست می آید. این گیاه بومی هندوستان بوده و فقط دانه های معطر آن برای اهداف پزشکی و به صورت ادویه در آشپزی و شیرینی پزی، مورد استفاده قرار می گیرد.
دو نوع کوچک و بزرگ از آن وجود دارد. تندی عطر آن در نوع بزرگ آن قوی تر است. به لحاظ ترکیب شیمیایی دارای اسانسی مرکب از سینئول، تریپنئول، استات دو تریپتل و مواد رنگی و چربی نیز هست. امروزه تحقیقات نشان می دهد که سینئول خواص ضد سرطانی دارد. در ادامه قصد دارم طرز تهیه کیک شیر داغ با هل و کیک هل و گلاب را خدمت شما دوستان عزیز عرض کنم، اما قبل از آن مختصری درباره خواص بی نظیر این دانه سبز خوشبو، توضیح خواهم داد.
کیک شیر داغ با هل و کیک هل و گلاب
خواص هل
هل از نظر طب ایران گرم و خشک است. باعث هضم غذا می شود. تقویت کننده قلب و بدن است. زخم های دهان را برطرف کرده و خوشبو کننده دهان است. دانه های هل باکتری های دهان را ازبین می برند و مناسب برای درمان بوی بد دهن است. در قدیم اطبا جویدن دانه های هل را توصیه می کردند. امروزه از این دانه در صنعت آدامس استفاده می شود.
مقوی سیستم گوارش و بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد. ادرار آور، قاعده آور، اشتها آور است. تب را پائین می آورد. برای برطرف کردن دل بهم خوردگی، تهوع و درمان سرماخوردگی مفید است. برای تسکین گوش درد، درد رماتیسم موثر است. ضد مسمومیت است. ترشی معده و تشنگی را برطرف می کند. برای رفع بیماری های چشم، صرع و درد شقیقه مفید است.