تاثیرات موسیقی درمانی بر روی سالمندان

2087 بازدید
16 مهر 97
بهاره
,
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

تاثیرات موسیقی درمانی بر روی سالمندان

موسیقی یک زبان بین المللی است که تمام سطوح جوامع بشری را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه ثابت شده است که موسیقی در مداوای اشخاصی که به درمان ذهنی و جسمانی نیاز دارند بسیار موثر واقع می شود. ثابت شده است که موسیقی مانند غده هیپوفیز عمل می کند که ترشحات آن روی سیستم عصبی و گردش خون اثر می گذارد. برای درمان از طریق موسیقی، لازم است سلول های بدن به ارتعاش در آیند، زیرا از طریق همین ارتعاشات است که احساسات شخص بیمار تغییر می یابد و به ارتقا سلامتی کمک می کند.

گوش کردن به موسیقی باعث می شود تا بتوانیم جنبه های منفی شخصیت مان را از قبیل: نگرانی، تعصب های بی مورد و خشم را کنترل و مهار نماییم. علاوه بر این ها به بهبود سر درد، دل درد و فشارهای عصبی کمک می کند. همین طور موسیقی درمانی یکی از طریق موثر کنترل احساسات، فشار خون و بالا بردن کیفیت کار کبد می باشد.

 

تاثیرات موسیقی درمانی بر روی سالمندان

تاثیرات موسیقی درمانی بر روی سالمندان

 

موسیقی درمانی چیست؟

موسیقی درمانی یک حرفه توانمند سازی است که در آن از موسیقی (آواز خوانی، حرکات و یا گوش کردن به موسیقی) در رابطه با شفا بخشی استفاده می شود تا به نیاز های فیزیکی، روانی و عاطفی هر مراجعه کننده پاسخ بدهد. در اثر اعمال موسیقی در درمان فردی، نیروی فرد تقویت شده و به سایر قسمت های زندگی وی منتقل می شود.

موسیقی درمانی همچنین راه های ارتباطی به وجود می آورد به خصوص برای افرادی که نمی توانند با کلام، احساسات خود را بیان کنند. تحقیقات ثابت کرده است که موسیقی درمانی در موارد گوناگونی از قبیل تسهیل حرکات و توان بخشی کلی جسمانی و تغیر مثبت روحیه بسیار موثر واقع شده است. نتایج تحقیقات و تجربیات بالینی ثابت نموده است که موسیقی درمانی در روی اشخاصی که حتی به سایر راه های درمان پاسخ مثبت نداده اند، موثر است. به عبارتی موسیقی فرمی از محرک است که از طریق آشنا آمدن، پیش بینی کردن و ایجاد احساس امنیت موجب شفا می گردد.

موسیقی درمانی می تواند برای همه بدون در نظر گرفتن سن و سال، جنسیت، حرفه و با هر نوع تمایلات خاص مفید واقع شود. باید انسان بود تا بتوان عشق ورزید، از زندگی لذت برد و تحت تاثیر موسیقی قرار گرفت. در این رابطه معلوم شده است که حیوانات و گیاهان نیز تحت تاثیر موسیقی قرار می گیرند. لیست افرادی که می توانند از موسیقی درمانی استفاده نمایند کاملا طولانی است. از بچه و پیر و جوان گرفته تا زنان باردار، چه آن هایی که بیمار هستند چه آن هایی که به لحاظ جسمی و روحی سالم اند، همگی در این لیست قرار دارند، اما در این مقاله به تاثیر موسیقی درمانی بر روی سالمندان توجه ویژه ای خواهیم داشت.

 

همچنین بخوانید: موسیقی برای آرامش

 

تاثیرات موسیقی درمانی بر روی سالمندان

معمولا افراد سالخورده در معرض بیماری افسردگی قرار می گیرند خصوصا آن هایی که به تنهایی زندگی می کنند. همچنین بیماری های سخت در میان این گروه سنی اغلب رایج است. در این رابطه موسیقی یک سوپاپ اطمینان عالی است که موچب نشاط، آرامش، رهایی از درد و رنج و فراهم آورنده موقعیت برای ایجاد روابط اجتماعی و یادآور خاطرات خوش می باشد.موسیقی می تواند تاثیر حیاتی روی بیماری های آلزایمر داشته یاشد و حتی در بعضی مواقع می تواند آن ها را وادار کند که روی مطالب و حوادث تمرکز کنند. همچنین مشاهده شده است که موسیقی موجب کاهش هیجان و برآشفتگی می شود که در این نوع بیماری ها بسیار رایج است.

مطالعات نشان داده است که آن قبیل افراد سالخورده که یکی از آلات موسیقی را می نوازند، از نظر جسمانی و روحی شاداب تر به زندگی خود ادامه می دهند در مقایسه با همسن و سال های خود که هیچ سازی نمی نوازند. همچنین موسیقی درمانی در مورد افراد سالخورده که از نظر فعالیت جسمی، روحی و ادراک یا روابط اجتماعی دارای نقص می باشند موثر بوده است. موسیقی نوعی محرک احساسی است که به دلیل خاطره سازی مفید واقع می شود. در کل موسیقی درمانی مراحل زیرین را موجب می شود.

  • یادآوری خاطره، که موجب به یاد آوردن لحظه های خوش و رضایت بخش از زندگی می شود.
  • تغیرات مثبت در حالات روحی و جسمی
  • احساس داشتن کنترل در روی زندگی از طریق تجارب موفقیت آمیز
  • آگاهی پیدا کردن از وضیعت خود و محیط اطراف که در اثر توجه بیشتر به موسیقی حاصل می شود.
  • دلهره و استرس را در افراد سالخورده کاهش می دهد.
  • درد و ناراحتی ها را بدون استفاده از دارو بر طرف می کند.
  • محرکی است که اشتیاق را تحریک می کند حتی در زمانی که سایر راه ها عدم کارایی خود را نشان می دهند.
  • وسیله ای است که موجب نظم و تداوم حرکات یا روانی صدا گردیده و جسم را توان بخشی می نماید.
  • موجب صمیمیت بین افراد خانواده و دوستان با افراد سالخورده می شود.
  • وسیله ای است که فرصت همکاری با دیگران را فراهم می کند.

بنابراین موسیقی درمانی برای تمامی افراد سالخورده، یک گزینه مناسب برای به دست آوردن توانمندی های جسمی و روحی می باشد تا بتوانند شادتر، پر انرژی تر، پویاتر به زندگی خود ادامه دهند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق بادرنجبویه را با خواص تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب، بازکننده رگ های قلب، تقویت حواس پنجگانه، درمان خستگی های روحی عصبانیت و بی حوصلگی، سردردهای عصبی و تنگی نفس، ضد استفراغ دوران بارداری، درمان کابوس شبانه، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0