خواص پیاز رسمی را بشناسیم
خواص پیاز رسمی را بشناسیم
در کتب طب سنتی با نام عربی آن بل آمده است، نام پیاز به گیاه و به غده متورم ورقه ورقه گوشتی زیرزمین آن نیز گفته می شود.
پیاز گیاهی است دو ساله برگ های آن لوله استوانه ای و توخالی ساقه گل دهنده آن به ارتفاع 1-1/3 متر که آن هم استوانه ای خالی است و قسمت پایین آن متورم است. گل های آن گروهی به صورت چتر مدور و حجیم به رنگ سفید یا بنفش در تابستان در انتهای ساقه گل دهنده ظاهر می شود. دانه های آن ریز و سیاه است که در کپسول قرار دارند.
به طور کلی دو نوع پیاز هست، پیاز نوع سفید و پیاز نوع رنگی (قرمز، بنفش یا مخلوط) پیاز نوع سفید شامل ارقامی است که برای کاشت بهاره و برداشت اوایل پاییز مناسب هستند. کاشت پیاز سفید یا نوع پیاز پاییزه معمولا بذر آن را در اواخر تابستان در خزانه می کارند و گیاهان حاصله را در آبان ماه و یا در اوایل فروردین سال بعد به مزرعه منتقل می کنند به این ترتیب غده های پیاز محصول این کاشت را می توان در خرداد ماه برداشت.
کاشت پیاز رنگی
هدف برداشت محصول پیاز در مرداد و شهریور است که در دوران زمستان مصرف شود، برای این کار مطمئن ترین طریق این است که پیازهای کوچکی که از کاشت بذر در سال قبل به دست آمده است در بهار در خاک مزرعه با فاصله 25 سانتیمتر فاصله خطوط و 15 سانتیمتر فاصله بوته ها کاشته شود و این پیازها معمولا پس از 3-4 ماه قابل برداشت هستند و پیازهای درشت خوبی در اواخر تابستان برداشت می شود که آنها را پهن می کنند که خشک شوند و به اصطلاح پیاز انباری خشک تهیه شود و در دوره زمستان نگهداری و مصرف می شود.
خواص پیاز رسمی را بشناسیم
خواص پیاز رسمی را بدانیم.
پیاز محرک و نرم کننده سینه و مقوی نیروی جنسی و قاعده آور است و پخته آن در موارد نفخ و اسهال خونی مصرف می شود. پیاز ضد سرفه و قاعده آور و مدر است. در شیره تازه پیاز یک عامل های گلی سیمیک یعنی عاملی که موجب پایین آوردن قند خون می شود یافته اند که در اثر بخار فرار است و فعالیت خود را از دست می دهد حتی اگر از ضد عفونی کننده ها به آن اضافه شود و خنک و سرد شده باشد.