قارچ مولد پنی سیلین یا کپک آبی
قارچ مولد پنی سیلین یا کپک آبی را بشناسیم.
کپک آبی یا قارچ مولد پنی سیلین، قارچی است یا به عبارت بهتر نوعی کپک قارچی است که به صورت کپک سبز یا کپک آبی روی میوه های فاسد و روی نان کپک زده و غیره دیده می شود. این کپک ها به پنی سیلین و آنتی بیوتیک معروف هستند. گونه دیگری از این کپک ها در پنیر سازی کاربرد دارند.
مشخصات کپک آبی
پنی سیلین را که یکی از آنتی بیوتیک های بسیار نیرومند است و با کشت و تخمیر قارچ می توان آن را به دست آورد در سال 1928 میلادی استاد دانشگاه باکتری شناسی انگلیس در لندن کشف کرد. پنی سیلین رشد اغلب باکتری های گرام مثبت و برخی از باکتری های گرام منفی را متوقف می کند و برای از بین بردن میکروب هایی نظیر پنومو کوکسی و استافیلو کوکوسی و استرپتو کوکسی و گونو کوکسی و مننگو کوکسی و کلوستریدیوم تتانوس و سیفیلیس اسپیروکتس و … همچنین در مورد اغلب بیماری هایی که مقابل داروهای گوگردی عکس العمل دارند جانشین احتمالی جالب و داروی موثری می باشد.
دست آورد حاصل از کشف سر الکساندر فلمینگ یعنی پنی سیلین سال ها در محدوده آزمایشگاه مطرح بود و پس از شروع جنگ بین الملل اول به علت احتیاج فوق العاده زمان جنگ به این آنتی بیوتیک بسیار مقتدر، اقداماتی برای تهیه و تولید آن در مقیاس تجارتی و وسیع به طور صنعتی آغاز شد. ابتدا با کشف و تخمیر قارچ پنی سیلین نوتاتوم در تعدادی بطری مخصوص و گذاشتن آن ها در گرم خانه داروسازی در درجه حرارت 24 سانتی گراد پس از چند روز شیره حاصله را که به صورت رشته هایی در آمده از صافی گذرانیده می شود و با یک حلال آلی ماده پنی سیلین گرفته می شود.
همچنین بخوانید: بیماری های واگیردار و تاثیر واکسن بر آن ها