درخت نان را بشناسیم
خواص و ویژگی های درخت نان را بشناسیم
به فارسی درخت نان و عربی آن شجره الخبز می باشد.
مشخصات درخت نان را بشناسیم.
درخت نان درختی است به بلندی 15-20 متر، برگ های آن پهن دارای بریدگی های نسبتا عمیق که برگ را به چندین قسمت مانند پنجه تقسیم می نماید البته بریدگی آن قدر نیست که قسمت ها از یکدیگر جدا باشند. برگ ها به رنگ سبز، طول آن ها تا 30 سانتیمتر است. ساقه های درخت قوی و دارای دو نوع گل نر و ماده می باشند. میوه آن درشت، کروی، گوشتی که 70 درصد آن را مواد نشاسته ای تشکیل می دهد. کمی قبل از رسیدن گوشت آن سفید و آردی است. میوه را مانند نان در تنور پخته می خورند و یا در آب پخته و می خورند سیر کننده و لذیذ است.
درخت نان را بشناسیم
در تمام قسمت های گیاه یک شیرابه چسبناکی وجود دارد که از آن به عنوان چسب استفاده می شود. برخی از ارقام این درخت دارای میوه هایی بدون دانه است که بیشتر برای خوردن مورد توجه می باشد. این گیاه در اقیانوسه و سایر مناطق حاره انتشار دارد و کاشته می شود و نوعی از آن بومی هند است و در مناطق حاره هند به خصوص در بنگال، بیهار و دکان انتشار دارد به علاوه در سایر مناطق حاره نیز کاشته می شود.
خواص درخت نان
در چین دانه های تخم درخت نان را برای کمک به تسهیل وضع حمل تجویز می کنند به علاوه برای معالجه تب حصبه و سایر انواع تب توصیه می شود. در اندونزی خاکستر برگ های گیاه را با روغن نارگیل و زردچوبه مخلوط کرده پمادی درست می کنند و برای رفع بیماری های خارش دارد پوست نظیر هرپس می مالند. ضمادی از برگ های خرد شده و سرخ کرده درخت مخلوط با آب درست کرده و در مورد طحال بزرگ شده روی آن می اندازند.