چگونه شنونده فوق العاده ای باشیم ؟

1847 بازدید
04 مهر 97
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

چه می گویید و چطور می گویید !؟ چگونه شنونده فوق العاده ای باشیم ؟

شخصیت یک انسان با سخن گفتنش آشکار می شود. از اولین قدم برای اینکه شخصیتی جذاب بشویم این است که شنونده فوق العاده ای باشیم اما پس از آن دیر یا زود نوبت به صحبت کردن می رسد. آنچه که می گویید و نحوه گفتن آن جز عوامل اساسی توانایی شما برای جذاب بودن و تحت تاثیر قرار دادن دیگران است. مهارت هایی هستند که موقع صحبت کردن به آن ها احتیاج پیدا می کنید و در ادامه ذکر می شوند.

چگونه شنونده فوق العاده ای باشیم ؟

چگونه شنونده فوق العاده ای باشیم ؟

دقت کنید با هرکسی که صحبت می کنید ارتباط چشمی مناسب را تمرین کنید:

مواظب باشید در این کار زیاده روی نکنید. به چشم های شخص مقابل بیشتر از 75 تا 85 درصد از طول صحبت نگاه نکنید، در غیر این صورت این خطر وجود دارد که شخصی سلطه جو جلوه کنید. به جای آن که نگاهی سطحی و ظاهری داشته باشید، به چشم های شنونده عمیقا نگاه کنید با این شیوه قاطعانه می گویید دارم به شما نگاه می کنم.

وقتی خودتان گوینده هستید:

یکی از تکنیک های موثر ارتباطی، نگاه کردن به چپ و راست صورت شنونده است. با این تکنیک لحظه ای نگاه تان را از چشم طرف مقابل بر می دارید و موقتا به یک طرف صورتش نگاه می کنید. نگاه کردن به طرفین صورت شنونده باید گه گاه و به صورت متناوب انجام شود. هرگز به بالای سرش نگاه نکنید زیرا باعث می شود شنونده فکر کند چیزی یا کسی حواس تان را پرت کرده، نگاه های مکرر به پایین چشم های شنونده هم باعث می شود فکر کند شاید جای غذا روی صورتش مانده و یا لکه ای روی لباسش است. استفاده از این تکنیک به این معنی نیست که شما در حین صحبت فرصت دارید به افراد یا چیزهای دیگر هم نگاه کنید. بلکه به این منظور است که شنونده را کمی از فشار نگاه تان رها کنید، این کار در گفتگوی دو نفره بسیار ضروری است.

 

همچنین بخوانید: معجزه گوش دادن به دیگران

 

مکث کردن در حین صحبت یا سخنرانی به گوینده فرصت بیشتری می دهد تا بیشتر فکر کند و محتوای سخنرانی اش را کنترل کند و همچنین به شنوندگان این فرصت را می دهد تا با مطالب گفته شده ارتباط برقرار کنند. با وقفه های یک تا دو ثانیه ای در فاصله های مختلف در خلال صحبت به راحتی می توانید منظورتان را بهتر منتقل کنید.

وقتی مکث می کنید شنونده فرصت پیدا می کند در مورد حرف هایتان فکر کند و تصویر ذهنی از چیزهایی که درباره شان صحبت می کنید پیدا کند. او همچنین فرصت پیدا می کند تا مقصود و منظورتان را بررسی کند با احساساتتان همراهی کند و به آن ها پاسخ مناسب بدهد.

به علاوه مکث ها به شنوندگان امکان می دهد تا یک گفتگوی درونی با شما داشته باشد. آن ها در حقیقت در ذهن شان افکار درونی شان را بیان می کنند. آیا اغلب اوقات برای خودتان پیش نیامده که وقتی به عنوان شنونده به صحبت های کسی گوش می کرده اید در ذهن تان چیزهایی مثل موافق نیستم یا چه ایده خوبی و یا … بگویید؟ موقع صحبت هر چقدر بتوانید گفتگوی درونی بیشتری در شنونده ایجاد کنید ارتباط تان با او قوی تر خواهد شد.

یک راز مهم درباره هنر خوب صحبت کردن این است موقع صحبت هر جا مکث کنید خوب است و هیچ وقت اشتباه نیست. حتی اگر همیشه بهترین زمان را برای مکث هایتان انتخاب نکنید شنونده متوجه این قضیه نمی شود. او نیز با شما و مطالبتان همراه خواهد شد. موقع گفتگو هیچ شنونده  به این فکر نمی کند که جایی که گوینده مکث کرد اشتباه بود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

صمغ مرمکی را با خواص التیام بخش زخم ها، تقویت عمومی بدن، رفع بوی بد دهان، تسکین دهنده سردرد، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0