مهارت های تغذیه ای

1701 بازدید
22 شهریور 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

مهارت های تغذیه ای و رژیم های غذایی سالم

ارزیابی تغذیه ای فردی شامل، دریافت غذایی و رفتارهای خوراکی استفاده از استانداردهای غذایی می باشد. غذا از بدو تولد تا مرگ عامل مهمی در زندگی می باشد، به دست آوردن، تهیه کردن و مصرف غذا آنقدر بدیهی است که به ندرت فکر می کنیم مواد غذایی ترکیبت شیمیایی بسیار پیچیده ای هستند که 50 ماده مغذی یا بیشتر را که مورد نیاز بدن ماست تامین می کند.

دانشمندان در اوایل قرن بیستم متوجه شدند که با مصرف رژیم های غذایی کافی، می توان از بیماری های کلاسیک ناشی از کمبودهای تغذیه ای مثل اسکوربوت، بری بری، پلاگرو کم خونی های تغذیه ای پیشگیری کرد. همچنین از طریق ایمن سازی و پیشرفت بهداشت، بسیاری از بیماری های عفونی قابل جلوگیری هستند. مردم در حال حاضر به خاطر کاهش شدید شیوع بیماری های عفونی و کمبود تغذیه ای، زندگی طولانی تری دارند و مستعد ابتلا به بیماری های مزمن که بیشترین موارد بروز را در میان سالی و سال های آخر عمر دارند، شده اند. چاقی، پر فشاری خون، بیماری های قلبی  – عروقی، سکته، سرطان، دیابت، ملیتوس، پوکی استخوان و بیماری های کبدی مشکلات عمده بهداشتی در کشورهای توسعه یافته هستند که با افزایش رفاه مردم در کشورهای در حال توسعه نیز شروع به تظاهر نموده است.

مهارت های تغذیه ای

مهارت های تغذیه ای

غذا مفاهیم بسیاری دارد:

می دانیم غذایی که می خوریم برای زندگی ما ضروری است، غذا انرژی فراهم می کند، ماهیچه ها، استخوان های اعصاب، مغز، چشم ها، مو و تمام اجزای بدن ما را می سازد، اعمال آن ها را حفظ و تنظیم می کند. اما معنی غذا بیش از تغذیه کردن بدن است. ما از غذا خوردن لذت می بریم. غذا احساس امنیت و شادمانی ایجاد می کند، برای برقراری ارتباط با دوستان به کار می رود، برای بیان حالات خوشی در تعطیلات و به عنوان نماد مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد.

غذا بزرگترین مشغله دنیا است.

بخش بزرگی از کار دنیا، تولید، فرآیند کردن و تهیه مواد غذایی است. انسان درصد مهمی از درآمد خود را صرف غذا می کند. بیشتر مردم دنیا بخش اعظم اوقات روز را صرف تولید مواد غذایی و بیشتر درآمدشان را صرف خرید غذا می کنند. در بعضی کشورها کار سه چهارم یا بیشتر جمعیت مستقیما با تولید مواد غذایی در ارتباط است، اما به ندرت غذای کافی تولید می شود و میلیون ها نفر در دنیا دچار گرسنگی مزمن هستند.

گروه های مواد غذایی

ما در علم تغذیه با چهار گروه اصلی از مواد مغذی رو به رو هستیم که کلیه مواد غذایی را پوشش می دهند. این چهار گروه عبارتند از پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی، مواد عذایی حاوی این مواد مغذی هستند. مثلا گوشت، تخم مرغ، ماهی را می توان در دسته پروتئین، شیر و لبنیات را در دسته پروتئین و کلسیم، چربی های حیوانی و گیاهی را در دسته اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه، مواد قندی، غلات و حبوبات در دسته کربوهیدرات ها، ویتامین های گروه ب و املاح قرار می گیرند، سبزی ها و میوه ها در دسته سلولز، ویتامین ها و املاح طبقه بندی می شوند.

 

همچنین بخوانید:    شناخت بهتر پروتئین ها و کربوهیدرات ها

 

ویتامین ها

ویتامین ها و مواد معدنی اگر چه در تمام سلول های بدن وجود دارند اما درصد کمی از وزن را تشکیل می دهند. بدین ترتیب در مقایسه با آب، کربوهیدرات ها، لیپیدها و پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی تحت عنوان ریز مغذی ها تقسیم بندی می شوند. مردم اغلب به وسیله این مواد مغذی جادویی که به مقدار بسیار اندک در مواد غذایی و بدن وجود دارند، سحر می شوند. بیماری هایی که توسط ویتامین ها ایجاد می شوند و درمان می گردند قرن ها  مردم را درگیر کرده است. اکنون در کشورهای توسعه یافته مردم پرسش های جدیدی در مورد ویتامین ها مطرح می کنند. آیا ویتامین آ می تواند سرطان را درمان کند؟ آیا ویتامین ای در مقابل ابتلا به بیماری قلبی محافظت کننده است ؟ و…

ویتامین ها شامل آ، ویتامین های گروه ب شامل ب1، 2، 6، 12 می شوند، ویتامین ث، ویتامین دی، ویتامین ای، ویتامین ف، ویتامین ه، ویتامین ک می شوند.

  • کمبود ویتامین ای موجب نازایی می شود و در خوراکی هایی مثل جگر، کلم، زرده تخم مرغ و موز یافت می شود.
  • ویتامین ف برای پرورش رشد و لطیف شدن پوست بدن و پر پشت شدن موی سر سودمند است. کمبود این ویتامین موجب بیماری اگزما، خشکی پوست و سودال کودکان می گردد این ویتامین را در روغن ماهی و جوانه گندم می توان یافت.
  • ویتامین ک برای پیشگیری از خونریزی سودمند است، کمبود آن موجب خونریزی، آماس روده ها، آماس کبد و خونریزی چشم می گردد. این ویتامین در حبوبات، گوجه فرنگی، گوشت، سبزیجات و سیب زمینی یافت می شود.
  • ویتامین ه را می توانید در سبوس گندم، زرده تخم مرغ، دل و جگر فراوان یافت کنید کمبود این ویتامین موجب بیماری های پوستی می شود.

در مطلب دیگری به بررسی گروه های دیگر مواد غذایی می پردازم.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

کینوا رنگی را با خواص تسکین دردهای میگرنی، مقابله با دیابت نوع۲، ضد پیری، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، مقابله با مشکلات گوارشی، لاغر کننده، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0