مهارت های اساسی در کمک های اولیه

2097 بازدید
24 شهریور 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

مهارت های اساسی در کمک های اولیه که باید بدانیم

کمک های اولیه مجموعه اقدامات ساده و غیر تخصصی است که عموم مردم می توانند برای نجات خود یا دیگران از موقعیت های آسیب و خطر انجام دهند و به ارتقا سطح سلامتی و علائم حیاتی در فرد مصدوم کمک کنند. فراگیری کمک های اولیه یکی از ضروری ترین مهارت هایی است که هر فرد در هر موقعیتی که باشد باید به آن اهتمام ورزد. یک خانم خانه دار همان قدر به فراگیری کمک های اولیه نیازمند است که یک مربی ورزشی یا یک رانند جاده ای و به همین صورت این ضرورت در تمام اقشار جامعه قابل تعمیم است. آشنایی با مهارت های اساسی در کمک های اولیه برای جوانان دانشجو و طلبه نیز که غالبا دور از خانواده و به طور مستقل زندگی می کنند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

علایم حیاتی

نفس کشیدن و نبض از مهمترین علایم حیاتی هستند. در مواقع ضروری باید به موارد زیر توجه کرد : راه تنفسی بیمار تمیز و پاک باشد و قادر به نفس کشیدن باشد. سیستم گردش خون بیمار آسیب ندیده باشد.

مهارت کنترل نمودن وضعیت تنفسی

به حرکت سینه یا شکم مصدوم توجه نمایید. گوش خود را نزدیک دهان یا بینی بیمار برده تا صدای نفسش را بشنوید. باید بتوانید برخورد نفس بیمار به صورتتان را حس نمایید. اگر مصدوم به راحتی نفس می کشد می توانید به دنبال سایر آسیب های وارده باشید. اگر مصدوم بی هوش است او را در وضعیت طاقباز خوابانده و دهانش را به طرف بالا باز نگه دارید.

روش های اورژانسی و تنفس مصنوعی

هدف از انجام تنفس مصنوعی رساندن هوا به بیمار است. بازدم (هوایی که از دهان خارج می شود) هنوز دارای مقدار کافی اکسیژن است که فرد دیگر هم از آن می تواند استفاده کند. در انجام تنفس مصنوعی تاخیر جایز نیست و باید مطمئن شوید که این عمل را درست انجام می دهید.

مهارت های اساسی در کمک های اولیه

مهارت های اساسی در کمک های اولیه

مهارت انجام تنفس مصنوعی

نبض را کنترل کنید. اگر نبض نزند شروع به ماساژ قلبی کنید. اگر نبض می زند بلافاصله دهان بیمار را از اجسام خارجی پاک کنید. چانه بیمار را با یک دست کشیده و سر را به عقب ببرید. فوری با دو انگشت بینی بیمار را ببندید. نفس عمیقی کشیده و دهانتان را باز کرده و بر دهان بیمار بگذرید. در حالی که با قدرت نفستان را خارج می کنید بلند شدن سینه بیمار را ببینید. وقتی سینه بیمار بالا آمد سر خود را چرخانده تا پایین آمدن سینه را ببینید، چهار نفس اول را سریع انجام دهید.

حتما نبض را کنترل کنید. تنفس بیمار را ادامه دهید، به غیر از تنفس دهان به دهان از تنفس دهان به بینی نیز در مواردی که تنفس دهان به دهان مشکل است، می توان استفاده نمود. برای این کار دهان بیمار را محکم بسته و به بینی او بدمید، اگر سینه بیمار بالا نیامد نکاتی همچون مطمئن شوید که بینی بیمار محکم بسته شده است، مطمئن شوید که دهان خود را به دهان بیمار چسبانده اید، مطمئن شوید که نفس خود را با شدت می دمید، اگر با وجود این کارها باز هم نتیجه ای حاصل نشد احتمال دارد در راه تنفسی انسداد وجود داشته باشد.

مهارت انجام ماساژ قلبی

بیمار را به پشت خوابانده و در کنارش زانو بزنید. زاویه دنده ها را در پایین سینه لمس کنید، دستتان را به اندازه دو انگشت بالاتر از زاویه دنده بگذارید. دست دیگر را روی آن دست بگذارید، انگشتان دست باید بالا باشد، حال به جلو خم شوید طوری که شانه هایتان بالای جناق سینه قرار گیرد بازوها را مستقیم نگه دارید، به طور عمودی به طرف پایین فشار بیاورید، طوری که دیواره جلو قفسه سینه به میزان 4 تا 5 سانتیمتر فرو برود. این مقدار برای افراد بالغ و در کودکان 3/5 تا 4 سانتیمتر فشار کافی است. این کار را 15 بار تکرار کرده طوری که هر فشار کمتر از یک ثانیه باشد.

دو بار تنفس دهان به دهان موثر انجام دهید. یادتان نرود که بالا آمدن سینه را ببینید. سپس 15 بار ماساژ قلبی داده و 2 بار تنفس مصنوعی انجام دهید تا وقتی علایم بهبودی را مشاهده کرده یا برایتان کمک بیاید و یا تا وقتی که دیگر قدرت انجام کار را نداشته و خسته شده باشید. هر سه دقیقه یک بار نبض گردن را کنترل کنید، نشانه های بهبودی عبارتند از رنگ کبود یا خاکستری مصدوم ناپدید و پوست رنگ طبیعی خود را باز می یابد. نبض برقرار می شود. مصدوم ممکن است ناله یا حرکت کند. تنفس برقرار شده و ممکن است هنگام تنفس مصنوعی با مقاومت روبه رو شود.

 

همچنین بخوانید: کمک های اولیه برای کودکان

 

مهارت انتقال مصدوم

حفظ سلامتی و راحتی مصدوم از اصول اولیه انتقال مصدوم است. وضعیت او نباید از حالت قبل از انتقال باشد.

زمان انتقال مصدوم

فقط هنگام در دسترس نبودن کمک های پزشکی یا حالت خطر مرگ باید مصدوم را حرکت داد مانند:

  • در یک جاده شلوغ
  • در ساختمانی که آتش گرفته و احتمال ریزش وجود دارد
  • در جایی که گاز و دودهای سمی پر شده مثل گاراژ اتومبیل که پر از منو اکسید کربن است.

قبل از حرکت دادن مصدوم به این نکات توجه کنید : اگر ممکن است قبل از حرکت دادن مصدوم ماهیت و شدت آسیب را ارزیابی کرده، سر، گردن، سینه، شکم، دست ها و پاها را معاینه کرده تا وقت انتقال از این نواحی محافظت شود.  اگر هر گونه تردیدی در میزان شدت آسیب دیدگی است شخص مصدوم را به همان صورت اول حرکت دهید، از حرکت دادن مصدومی که تصادف شدیدی کرده خودداری کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق پنیرک را با خواص نرم کننده، ضد سوختگی، ضد سرفه، کاهش آبریزش بینی، ملین، پادزهر قوی گزش، صاف کننده صدا، خلط آور، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0