خواص گیاه افلنجه را بشناسیم
خواص گیاه افلنجه را بشناسیم !
عده ای از حکمای طب سنتی افلنجه را تخم کبابه صغیر می دانند. این دانه شبیه خردل و تند و معطر است. بوی آن شبیه بوی سیب، رنگ آن سرخ و طعم آن تلخ است. بلندی گیاه آن تا 1 متر برگ آن شبیه برگ بادام و گل های آن سفید می باشد. افلنجه از نظر طبیعت گرم و خشک است ولی گرمی و خشکی آن کمتر از کبابه است. خواص آن شبیه کبابه ولی ضعیف تر از کبابه است. مقدار خوراک آن تا 10 گرم یعنی دو برابر مقدار خوراک کبابه می باشد.
تهیه گرد کبابه :
کبابه را به مقدار مورد نظر گرفته غربال کرده و با دست اجزای خارجی آن را جدا نموده و در گرم خانه در 25 درجه سانتی گراد می خشکانند و نرم کوبیده از الک مویی داروسازی شماره 2 رد می کنند. مقدار خوراک از این گرد 156 گرم است که 9 قسمت کرده و هر قسمت را با قدری شربت قند در عرض شبانه روز به تدریج می خورند. در دفع سوزاک تا 30 گرم گرد کبابه را به طور معجون و یا مخلوط با شربت قند تجویز می کنند.
تنقیه کبابه :
گرد کبابه 25 گرم، دمکرده ریشه خطمی 250 گرم، مخلوط کنند و در دفع سوزاک مجرای بول در مواردی که خوردن آن منعی نداشته باشد تنقیه نمایند.