نکاتی برای نگهداری گل در خانه
بهترین نکات برای شروع نگهداری گل در خانه
با یک برنامه و تصمیم مناسب شما می توانید دانه های سبزیجات خودتان را داخل خانه بکارید.
من از بیش از ۳۰ سال پیش شروع به کاشتن دانه های سبزی کردم و هنوز نیز اولین تلاشهای ناموفق خودم را به یاد دارم. بیشتر این دانه ها پژمرده شدند و از بین رفتند و بعضی از آنها اصلاً جوانه نزدند. تجربه به من یاد داد که چگونه مانع از بروز چنین مشکلاتی شوم و هر سال نیز تنوع باغ خودم را بیشتر می کردم، پول بدست می آوردم و گونههای مورد علاقه را در خانه می کاشتم و به دوستانم می دادم. هزاران گونه ی برتر از محصولات خیلی به ندرت به عنوان نهال در باغ ها یافت میشوند و همین موضوع برای محصولات پختنی و آشپزی نیز صدق میکند، همانند کرفس قرمز و سیب زمینی کاشته شده.
نکاتی برای نگهداری گل در خانه
اگر هدف از باغداری این باشد که میز و آشپزخانه خود را با محصولات غذایی و خانگی ارگانیک پر کنیم می توان گفت گیاهان دانه ای به شما کمک می کنند که به این هدف خود دست یابید. کاشته دانه در خانه تحت شرایطی کنترل شده بدون انباشتگی علف های هرز و یا تغییر فصل به شما این امکان را می دهد که به سرعت در همین فصل شروع به کار کنید؛ چه بخواهید آخر زمستان پیاز بکارید و چه بخواهید در تابستان کدو تنبل داشته باشید و یا کاهو در اول پاییز. جایی که فصل رشد کوتاه است بعضی از محصولات باید در یک محیط سرپوشیده رشد کنند تا بعدها کامل و بالغ شوند.
فرایند جوانه زنی
تمام دانه ها شامل سلول هایی خاص هستند که در یک جا متمرکز شده اند و زمانی که فرایند جوانه زنی با رطوبت، دما و گاهی نور تحریک می شود رشد می کنند. رطوبت و مواد مغذی ذخیره شده به گیاهک تخم انرژی میدهند که شامل ساختارهای پنهان برای ریشه، ساقه و برگ های گیاه میباشد. بیشتر دانه های سبزی که زود جوانه می زنند (همانند کلم و گوجه) با گیاهک تخمی کاملا شکل گرفته شده و بالغ، وارد مرحله خاموش خود می شوند.
خانواده هویج دارای وضع نامساعدی می باشد چرا که بیشتر دانه های آمبلیفرا (جعفری با رازیانه و کرفس را تصور کنید) برای پرورش تخمدان خود به زمان نیاز دارند تا پیش از اینکه بتوانند جوانه بزنند و سبز شوند رشد کنند. دیگر جوانه زنی های آهسته همانند اسفناج دارای ترکیباتی هستند که در پوشش دانه هایشان مانع جوانه زنی می شوند. این ترکیبات باید پیش از اینکه ریشه و جوانه به دنیا بیایند در خاک تجزیه شوند.
اکسیژن برای فرآیند جوانه زنی بسیار ضروری است. تا زمانی که نهال ها دارای برگ هایی باشند تا آنها را قادر به استفاده از انرژی خورشیدی کند می توانند به غذای ذخیره شده در دانه ترکیب شده با اکسیژن یافته شده در خاک اعتماد کنند تا سلول های جدیدی را رشد دهند. به همین دلیل است که شما همیشه از محیط کشت گلدانی با بافت سبک استفاده می کنید تا کاشت را انجام دهید و به همین دلیل است که آب دهی زیاد باعث می شود دانه ها به جای رشد، پوسیده شوند.