چرا قهوه را با شکلات تلخ می خورند؟
چرا قهوه را با شکلات تلخ می خورند؟
قهوه و شکلات دو ماده محبوب در جهان هستند که هر کدام فرهنگ و تاریخچه ای عمیق دارند. اما یکی از ترکیبات رایج و بسیار لذتبخش، خوردن قهوه همراه با شکلات تلخ است. ممکن است برای برخی این ترکیب کاملاً عادی به نظر برسد، اما پشت این عادت دلایل متعدد علمی، فرهنگی و روان شناختی نهفته است. در این مقاله، به بررسی اینکه چرا مردم معمولاً قهوه را با شکلات تلخ می خورند، فواید و علتهای این ترکیب محبوب میپردازیم.
چرا قهوه را با شکلات تلخ می خورند؟
تاریخی کوتاه از رابطه قهوه و شکلات
قبل از اینکه به بررسی علمی و حسی بپردازیم، باید نگاه مختصری به تاریخچه قهوه و شکلات داشته باشیم. هر دو این مواد هزاران سال است که در فرهنگهای مختلف جهان وارد شدهاند و در ابتدا به عنوان نوشیدنی یا خوراکیهای خاص و مقدس مورد استفاده بودند. قهوه که منشأ آن به منطقه اتیوپی برمیگردد، ابتدا به صورت نوشیدنی تلخ و خالص مصرف میشد. رفته رفته نوشیدن قهوه در جهان گسترش یافت و انواع روشها و طعمهای مختلف برای آن ابداع شد. شکلات، محصول دانه کاکائو که از آمریکای مرکزی و جنوبی آمده است، ابتدا به صورت نوشیدنیهای تلخ و ادویه دار مصرف می شد و بعدها به شکل شکلات جامد درآمد. از آنجا که هر دو این محصولات طعمهای پیچیده و کمی تلخ دارند، توجه افراد به ترکیب آنها جلب شد و خیلی زود به یک همراه همیشگی تبدیل گشت.
ترکیب طعمها: تلخی و تعادل مزهها
یکی از مهم ترین دلایل خوردن قهوه با شکلات تلخ، تعامل و تعادل طعم های تلخ است. قهوه به خصوص قهوههای تلخ و رست شدید، دارای طعمی تقریبا تلخ و گاهی مایل به ترش است. شکلات تلخ نیز ذاتاً دارای طعم تلخ تر و کمتر شیرین است نسبت به شکلاتهای شیری یا سفید.
الف) تعادل تلخی قهوه و شکلات
وقتی قهوه و شکلات تلخ در کنار هم مصرف میشوند، تلخی طبیعی هر دو به نوعی مکمل یکدیگر میشود. شکلات تلخ میتواند تلخی قهوه را به شکلی جذاب تر و نرم تر کند و بالعکس طعم و عطر خاص قهوه، طعم شکلات تلخ را بهتر و عمیق تر نمایان میکند. این هماهنگی طعمی باعث میشود تجربه ی مزه ی لذت بخش و پیچیده تر برای فرد ایجاد شود که در کنار یکدیگر بسیار خوشایند است.