خواص درمانی گیاه خندروس
با خواص درمانی گیاه خندروس آشنا شویم
به فارسی جو گندم، گندم رومی، گندم مکه، ذرت مکه و در کتب طب سنتی با نام های خندروس، حنطه رومیه، علس، سلت شناخته شده است. خندروس دارای محور خوشه خیلی شکننده است و پوسته خارجی دانه ها که در گندم معمولی در موقع کوبیدن به آسانی از گندم جدا می شوند در مورد خندروس به پوست گندم چسبیده اند و آنها را باید با آسیاب خاصی جدا ساخت و سنبله های آن خیلی شل است. خوشه خندروس ممکن است با ریشک و یا بی ریشک باشد.
دانه های خندروس پهن تر از سایر غلات است و دارای بافت شاخی یا استخوانی است و کاه آن نیز بیشتر از سایر غلات و مجوف و توخالی و غشای آن ضخیمتر است. خندروس از گندم های نوع خیلی کم نیاز و مقاوم است و در اراضی فقیر مناطق کوهستانی معمولا رشد می کند، خندروس معمولا دارای انواع سیاه و سفید و قرمز می باشد. گندم های نشاسته ای را به طور کلی می توان انواعی از خندروس محسوب داشت که سنبله های آنها خیلی به هم نزدیک هستند.
خواص درمانی گیاه خندروس
انواع خندروس قرمز و سفید آن در سمیرم بختیاری کاشته می شود و واریته هایی در کوه صفین کردستان و در لرستان کاشته می شود. در دهات چهار محال بختیاری از جمله در جونفون نزدیک شهرکرد و نام محلی آن اجر می باشد.
خواص خندروس !
خندروس از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی مایل به حرارت و خشک است و عده ای آن را معتدل می دانند، از نظر خواص معتقدند که بلغم و خون جامد را تحلیل می برد و قابض است و ثقیل و نفاخ می باشد، مواد مغذی آن زیاد و برای رفع سل و اسهال نافع است. مواد مغذی آن از برنج بیشتر و از گندم معمولی کمتر است. ضماد پخته آن با سرکه برای جرب جراحت دار و ترک خوردن و پوست رفتگی ناخن مفید است. اگر آب پخته آن را صاف کرده تنقیه نمایند برای زخم روده ها مفید و جانشین ذرت است.
همچنین بخوانید: آرد سوجی چیست و چه فوایدی دارد؟
سلام آیا گیاه آجر را میتوانیم جایگزین برنج کنیم
سلام آیا گیاه عجز میشود جایگزین برنج شود