گندم و یک دنیا خاصیت
گندم و یک دنیا خاصیت که بد نیست بدانیم
گندم گیاهی است که ساقه های آن تو خالی و گره های ساقه پر می باشد و هر ساقه به یک خوشه ی متشکل از سنبله ها منتهی می شود که هر چه زمین غنی تر باشد دانه ها بیشتر خواهند شد، پوسته دانه گندم از دانه جداست و مانند دانه برنج است و کمی چاق تر و در یک طرف دانه خط طولی وجود دارد.
خواص درمانی دانه گندم :
حاوی ویتامین ب1، ب2، ب3، ب9، ای و نشاسته و مواد معدنی و مواد ازته و مواد چرب می باشد. مدر، خنک کننده، مغذی، اشتها آور و چاق کننده است، اختلالات در سلامتی بدن را برطرف می کند، برای افزایش بارخیزی زنان مصرف می شود. خوردن جوشانده بلغور گندم برای رفع اسهال حاد و مزمن مفید است. برای تسکین سرفه، درمان خونروی از سینه، رفع درد سینه و پهلو و تقویت نیروی جنسی، آرد گندم را با شکر و بادام مانند حریره درست کنید و کم کم آن را بخورید. اگر مقداری از گندم و جو را به طور مساوی مخلوط و بجوشانید و تازه به تازه آب آن را به طفل بخورانید، برای دوره نقاهت اطفال مفید است.
آرد آن را روی پوست بمالید، تحریکات و ناراحتی های پوستی را کاهش می دهد و برای باد سرخ مفید است. اگر مقداری از آرد را با آب پیاز ضماد کنید، برای درمان ورم های سرد و رسیدن دمل ها نافع است. ضماد آرد با عرق گشنیز هم برای درمان خنازیر مفید است.
مقداری گندم را بو بدهید و تا گرم است در کیسه ای بریزید و بر وسط سر بگذارید و بعد از سرد شدن آن را بردارید و این کار را چند بار تکرار کنید، خارش سر و سردی بدن، که از ضعف باشد را درمان می کند و اگر بر سر کودکان قرار دهید آب ریزش چشم را متوقف می کند.
گندم و یک دنیا خاصیت
تذکر :
گندم بطئی الهضم و سنگین و نفاخ است، خوردن آن به صورت دانه برای اشخاصی که مبتلا به انسداد عروق هستند مضر می باشد. گندم که با آب پخته شود، برای هاضمه مضر است و اشخاصی که اختلالاتی در دستگاه هاضمه دارند نباید بخورند. گندم پخته نفاخ و دیر هضم است، گندم نارس ایجاد قولنج و باد و نفخ شدید می کند.