چاودار چیست و برای بدن چه خواصی دارد ؟
خواص دانه چاودار چیست ؟!
در این مطلب با گیاه چاودار و نام های آن در قسمت های مختلف ایران و جهان، خواص آن و نحوه استفاده از آن در طب سنتی آشنا خواهید شد، گیاهی که شباهت بسیاری به گندم و جو دارد و از آن آرد، نان چاودار، آبجو، نان تر و ودکا و غذای برخی حیوانات تهیه می شوند، بد نیست اطلاعاتی از این گیاه داشته باشیم.
چاودار نوعی دانه است که به صورت علوفه ای رشد می کند و عضوی از خانواده گندم محسوب می شود، البته تا حدی نزدیکی به دانه جو نیز دارد، از دانه چاودار برای تهیه آرد، نان، آبجو، برخی از ویسکی ها، خوراک برخی از حیوانات و نان ترد استفاده می کنند، همچنین می توان آن را به عنوان نوعی چاشنی استفاده کرد. چاودار یک دانه غلات است و نباید با ریهگرا که برای چمن ها، مرتع و یونجه برای دام استفاده می شود، اشتباه گرفته شود.
چاودار چیست
در کتب قدیم فارسی با نام دوسر، دیوک آمده است. چاودار گیاهی است یکساله از خانواده گندمیان تفاوت شکل بوته آن با بوته گندم این است که دارای ساقه و کاه بلندتر و نرمتر و دانه ها همیشه با ریشک و دراز و نازک است، هر سنبلک دارای 3 گل است که همیشه فقط دو دانه از آنها حاصل می شود. چاودار به طور کلی سه نوع می باشد چاودار درشت و چاودار متوسط و چاودار ریز یا چاودار بهاره انواع چاودار می باشد.
همچنین بخوانید: آرد سوجی چیست و چه خواصی برای بدن دارد؟