توصیه های جالب و کاربردی در طبخ غذا
توصیه های جالب و کاربردی در طبخ غذا که بد نیست بدانیم
کشور ما با انواع مشکلات ناشی از کم خوری و پرخوری مواجه است. از یک طرف، مشکلات ناشی از کم خوری به شکل کوتاه قدی، کم وزنی و لاغری در کودکان زیر پنج سال کشور و کمبود ریز مغذی ها به ویژه آهن و کم خونی ناشی از آن، کمبود ید و کلسیم، کمبود ویتامین های آ، د، ب2 در افراد جامعه وجود دارد. و از سویی دیگر، پرخوری و تغییرات الگوی مصرف غذا به صورت افزایش مصرف مواد قندی و چربی موجب شیوع روز افزون بیماری های متابولیک نظیر بیماری های قلب و عروق، دیابت، چاقی، انواع سرطان ها و افزایش فشار خون در کشور به خصوص در شهر های بزرگ شده است.
عواقب کمبود ریز مغذی ها در کودکان :
کمبود ریز مغذی ها با عواقبی مانند اختلال در رشد و تکامل جسمی و مغزی کودکان، کاهش بهره هوشی، کاهش قدرت یاد گیری و افت تحصیلی، کاهش قدرت بدن در مقابل بیماری ها، افزایش ابتلا به بیماری ها و در نهایت کاهش توانمندی های ذهنی و جسمی افراد جامعه همراه است و شیوع روز افزون سکته های قلبی و مغزی، افزایش فشار خون، دیابت و انواع سرطان ها را موجب می شود، که یکی از عوامل مهم و زمینه ساز آن اصلاح در رژیم غذایی و الگوی مصرف غذا به شمار می رود، ضمن کاهش طول عمر، افراد جامعه، هزینه های درمانی سنگینی را تحمیل می کنند و یکی از اقدامات اساسی در این زمینه توجه به نحوه طبخ و توزیع غذا و آموزش افراد درگیر در مراحل طبخ، رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی است.

توصیه های جالب و کاربردی در طبخ غذا
در طبخ و توزیع غذا این موارد باید مورد توجه قرار گیرند :
به منظور پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، در طبخ غذا از روغن مایع استفاده شود و در صورت امکان، غذاها را به جای سرخ کردن، به صورت آب پز، بخار پز، کبابی و یا کم سرخ شده تهیه کنید.
در صورت تهیه غذا به صورت سرخ شده، از حداقل مقدار روغن (روغن مایع مخصوص سرخ کردنی) استفاده شود. مصرف روغن جامد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. برای تهیه انواع غذاهای نیاز به سرخ کردن، با روغن کم و مدت کوتاه تفت داده شود. سرخ کردن زیاد و طولانی مدت سبزی ها موجب از بین رفتن ویتامین های آن می شود.
غذاها به صورت کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ قبل از طبخ جدا شود، تمام چربی ها قابل رویت گوشت قرمز قبل از طبخ گرفته شود. در صورت مصرف کباب کوبیده دقت شود تمام قسمت ها به طور یکنواخت پخته و مغز پخت شده باشد و مقدار چربی آن تا حد امکان کم باشد.