خواص مریم نخودی در طب سنتی چیست ؟
آخرین به روزرسانی 01 مهر 1398
خواص مریم نخودی در طب سنتی را بیشتر بشناسیم !
در این مقاله با خواص و مضرات مریم نخودی (کلپوره) و تاریخچه و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا خواهیم شد، طریقه و مقدار مصرف مورد نظر آن و بیشترین موارد استفاده از این گیاه برای بیماری های مختلفی را برای شما عزیزان شرح می دهم.
گیاهشناسی مریم نخودی :
مریم نخودی گیاهی است علفی و چندساله که تا ارتفاع 40 سانتیمتر میرسد. این گیاه شاخههای فراوانی دارد و به علت پرزهای پنبه ای دارای ظاهری تقریبا سفید رنگ است. برگها دراز و باریک هستند که روی دو سطح آنها از پرزهای سفید رنگ پوشیده شده است. گلها کوچک و به رنگهای سفید تا صورتی میباشند. قسمت مورد استفاده گیاه شاخه های گلدار آن است.
مریم نخودی (کلپوره) بومی نواحی مدیترانه و خاورمیانه است و در بسیاری از نقاط ایران از جمله نواحی شمالی، غرب، مرکز و جنوب رویش دارد.
خواص مریم نخودی در طب سنتی
تاریخچه مریم نخودی :
از قدیم برگ گیاه جهت پختن غذا و به خصوص به منظور درمانی استفاده میشده است. استفاده عمده این گیاه به خصوص در مشکلات معده بوده است، کلپوره در ادوار مختلف برای درمان دردهای احشایی (روده، معده و اعضای داخلی بدن) به کار میرفته است، در طب سنتی ایران برای کاهش فشارخون، به عنوان ضد باکتری، ضدنفخ، ضدالتهاب، ضداسهال، ضدتشنج، کاهش قند خون و ضد درد آن را استفاده میکردند.
خیلی متشکرم از راهنمایی شما تشکر ویژه را میکنم