همه خواص جادویی گزنه قسمت اول
همه خواص جادویی گزنه قسمت اول
به فارسی گزنه و در کتب طب سنتی با نام انجره و نبات النار نام برده می شود و نام محلی آن در گیلان، شمال ایران، هرتیکه است.
گزنه درشت !
به فارسی گزنه و گزنه ی دو پایه و در کتب طب سنتی با نام انجره ی کبیر و عربی آن قریص آمده است.
مشخصات گیاه گزنه :
گزنه ی درشت یا انجره ی کبیر گیاهی است چندساله و ساقه ی آن 4 گوشه و بلندی آن تا یک متر می رسد و پوشیده از تار و پرز های چسبناک و ساختمان آن به شدت لیفی می باشد و برگ های آن متقابل بیضی بزرگ نوک تیز با دندانه های درشت و رگ برگ های خیلی مشخص.
گل های آن به رنگ سبز روشن یا کمی زرد معمولا در دو پایه ی جداگانه ی ماده و نر قرار دارند، پرز ها و تار های مخروطی شکل که گیاه را پوشانیده چسبناک و گزنده است و پس از لمس کردن پرز ها به پوست دست می چسبد و ترشحات سوزاننده ای از جنس اسید فورمیک از خود وارد پوست می کند که ایجاد سوزش، خارش و ناراحتی می نماید.
خواص تخم گزنه :
تخم گزنه نرم و براق و کمی پهن و تیره رنگ است از تخم کنجد بزرگ تر و کمی شبیه تخم کتان است، گزنه ی درشت در باغ ها و نقاط سایه دار پرچین ها و کنار جاده ها و خانه ها در مناطق مختلف شمال ایران و دامنه های البرز و ییلاقات اطراف تهران به طور خودرو می روید، شاخه های جوان گزنه ی درشت خوردنی است و پس از چیدن خشک کرده در ترکیب غذای طیور استفاده می شود و به علاوه علوفه ی خوبی برای گاو های شیرده می باشد.