8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها

1720 بازدید
11 آبان 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 11 آبان 1402

8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک چیست؟

آنتی بیوتیک ها یکی از بزرگترین اکتشافات پزشکی مدرن هستند. آنها جان های بی شماری را نجات داده اند و به مبارزه با بسیاری از بیماری های کشنده کمک کرده اند.

طبق تعریف «آنتی بیوتیک ها» داروهایی هستند که رشد باکتری های عامل بیماری را در بدن از بین می برند یا متوقف می کنند. آنها در درمان بیماری های عفونی استفاده می شوند و در دنیای امروز ضروری شده اند.

با این حال، عوارض جانبی خاصی با مصرف آنتی بیوتیک همراه است. نگاهی عمیق تر به آنها بیندازید و در این مقاله یاد بگیرید که چگونه از آنها دوری کنید.

راه های مقابله با عوارض جانبی آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها می توانند طیف وسیعی از عوارض جانبی از حالت تهوع، اسهال، و معده درد گرفته تا ضعف، از دست دادن اشتها و به ندرت عفونت های قارچی داشته باشند.

در اینجا 8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها وجود دارد.

  1. مصرف فیبر خود را افزایش دهید

یکی از عوارض جانبی رایج مصرف آنتی بیوتیک اسهال و معده درد است. اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک به دلیل اختلال در باکتری های طبیعی روده رخ می دهد.

یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند از این اثرات جلوگیری کند و به مدفوع شما کمک کند زیرا فیبر تغذیه باکتری های روده را فراهم می کند. برخی از نمونه‌های غذاهای غنی از فیبر عبارتند از: موز، عدس، لوبیا و سیب و …

  1. سعی کنید از مکمل های پروبیوتیک یا غذاهای غنی از پروبیوتیک استفاده کنید

پروبیوتیک ها یکی دیگر از داروهای مفید برای اسهال ناشی از آنتی بیوتیک هستند. از آنجایی که آنتی بیوتیک ها نمی توانند بین باکتری های خوب و عامل بیماری تمایز قائل شوند، اغلب باکتری های سالم روده را مختل کرده و کاهش می دهند.

پروبیوتیک ها حاوی باکتری های مفیدی هستند که در دستگاه گوارش شما نیز یافت می شوند و پس از مصرف دوز آنتی بیوتیک به پر کردن کلنی های آن ها کمک می کنند. می توانید از پزشک خود بخواهید که همراه با آنتی بیوتیکی که مصرف می کنید، یک پروبیوتیک تجویز کند.

2 ساعت قبل و بعد از مصرف داروی آنتی بیوتیک پروبیوتیک مصرف نکنید.

  1. گیاهان تقویت کننده سیستم ایمنی را امتحان کنید

بهترین راه برای مبارزه با اثرات سوء هر بیماری، دارو یا انگل، داشتن یک سیستم ایمنی قوی است. چندین درمان طبیعی می تواند به تقویت ایمنی شما کمک کرده و شما را قوی تر کند. برخی از آنها همچنین حاوی خواص ضد باکتریایی هستند که ممکن است به مبارزه با عفونت کمک کنند.

قارچ، سیر، بربرین، چریش و غیره، همگی داروهای طبیعی قوی هستند که می‌توانید همراه با آنتی‌بیوتیک‌ها (البته با تأیید پزشک) امتحان کنید.

8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها

8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها

  1. چای زنجبیل بنوشید

زنجبیل حاوی ترکیب فعالی به نام جینجرول است که دارای خواص آنتی بیوتیکی است که می تواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند.

زنجبیل همچنین حاوی چندین آنتی اکسیدان و عوامل ضد التهابی است که می توانند معده تحریک شده را تسکین دهند و اسهال را تسکین دهند.

می توانید با اضافه کردن زنجبیل رنده شده به ۲ فنجان آب، چای زنجبیل درست کنید. این چای را بجوشانید و قبل از نوشیدن آن را صاف کنید. برای طعم دادن می توانید مقداری لیمو و عسل اضافه کنید.

 

همچنین بخوانید: 9 عادت ناسالم که به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند

 

  1. مکمل های خار مریم را مصرف کنید

داروهای قوی مانند آنتی بیوتیک های با دوز بالا می توانند اثرات مضری بر کبد شما داشته باشند، کبد جایی است که آنتی بیوتیک تجزیه می شود. خوشبختانه، برخی از گیاهان طبیعی مفید می توانند این عوارض جانبی را کاهش داده و از کبد شما محافظت کنند. خار مریم یکی از آنهاست.

ماده فعال سیلیبینین موجود در خار مریم یک عامل سم زدایی است و به محافظت از سلول های کبد در برابر آسیب کمک می کند. یکی دیگر از مواد موجود در خار مریم، سیلیمارین، ممکن است به حفظ سلامت سلول های کبد شما کمک کند.

  1. سبزیجات فراوان بخورید و از مصرف زیاد شکر و نشاسته پرهیز کنید

باکتری های مفید در روده شما با مواد مغذی تامین شده توسط سبزیجات، میوه ها و غلات رشد می کنند. از سوی دیگر، غذاهای کم ارزش غذایی مانند لبنیات فرآوری شده، گوشت یا اقلام حاوی قند، سوخت برای پاتوژن ها هستند.

مواد مغذی موجود در سبزیجات برگ سبز نیز به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کند.

8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها

8 راهکار برای کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها

  1. از گریپ فروت، کلسیم زیاد و الکل خودداری کنید

گریپ فروت حاوی “فورانوکومارین” است، گروهی از ترکیبات که می توانند در مکانیسم جذب آنتی بیوتیک ها در بدن اختلال ایجاد کنند. همین امر ممکن است در مورد مکمل های کلسیم نیز اتفاق بیفتد. کلسیم بیش از حد از جذب دارو در جریان خون جلوگیری می کند.

الکل نیز یکی دیگر از مواردی است که هنگام مصرف آنتی بیوتیک باید از آن اجتناب کنید. می تواند باعث افزایش ضربان قلب، سرگیجه، مشکلات معده و خواب آلودگی شود.

  1. با پزشک خود صحبت کنید

  • اگر پس از مصرف آنتی بیوتیک دچار استفراغ شدید، اسهال، ضعف و غیره شدید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
  • داروهای آنتی بیوتیکی عوارض جانبی زیادی دارند. بیشتر اینها روی سیستم گوارش تأثیر می گذارد، مانند معده درد، اسهال، استفراغ و حالت تهوع.
  • داروهای آنتی بیوتیک به بخش مهمی از سیستم مراقبت های بهداشتی تبدیل شده اند. متأسفانه، آنها با برخی از عوارض جانبی همراه هستند که می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.
  • بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف نکنید. در صورت استفراغ شدید، اسهال، تورم یا خس خس سینه بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گل و گیاه خارمریم را با خواص درمان انواع بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، چربی خون، بیماری های کبدی (زردی، سیروز و آماس کبدی) و بیماری های کیسه صفرا و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

8
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. نسترن
    1 آبان 1403

    سلام خدمتتون.مادربزرگم حدود۴۰ روزه بیمارستان بستریه بخاطره عفونت لگن.حالا عفونتش رفع شده ولی چون پزشک آنتی بیوتیک نوشته مصرف میکنه خیلی بیحاله دیشب بدنش دانه های ریز خارشی زد وتب شدید گرفت.باید چیکار کرد.ممنونم

    • عطارک
      1 آبان 1403

      عرض ادب و احترام

      متاسفانه تجویز و توصیه پزشکی نداریم. حتما به پزشک مربوطه مراجعه فرمایید.

      موفق و پیروز باشید!

  2. داریوش
    7 مرداد 1403

    سلام بنظر من تا جایی که امکانش هست نباید قرص آمپول مصرف کنیم.

    • عطارک
      8 مرداد 1403

      عرض ادب و احترام

      ممنون برای توصیه شما، تا حدودی درست می‌فرمایید اما در مواردی هم حتما باید از دارو و آمپول و موارد مشابه استفاده کرد.

      موفق و پیروز باشید!

  3. احمدرضا
    27 تیر 1403

    با سلام
    پسر من ۱۵ سالشه و از ۸ سالگی به خاطر روماتیسم قلبی هرماه یک پنیسیلین تزریق می‌کنه . دوماه هست که بعد از تزریق دچار تب میشه ، آیا ممکنه دچار مقاومت انتی‌بیوتیک شده باشه؟ راهکاری برای از بین بردن عوارض پنیسیلین هست؟؟

    • عطارک
      31 تیر 1403

      عرض ادب و احترام

      متاسفانه تجویز و توصیه پزشکی نداریم.

      موفق و پیروز باشید!

  4. حق
    14 تیر 1403

    با سلام ، سپاسگزار از مطالب بسیار مفیدتان

    • عطارک
      23 تیر 1403

      عرض ادب و احترام

      سپاس فراوان برای درج نظر محترمان و خوشحالم که مقاله برای شما مفید بوده ست.

      موفق و پیروز باشید!

0