7 گیاه برای بهبود هضم غذا
7 گیاه تلخ برای بهبود هضم غذا
هضم مناسب، جذب و استفاده از مواد مغذی برای تغذیه، بافت و اندام سلول ها مهم است. برخی از گیاهان به بهبود هضم غذا کمک می کنند. گیاهان تلخ طعم بسیار تلخی دارند، این تلخی باعث افزایش اشتها و کمک به هضم غذا می شود. این عمل را می توان از طریق چشیدن و یک رفلاکس در مغز ایجاد کرد. اگر این گیاهان را به صورت کپسول مصرف کرد طعم تلخی آن ها از بین می رود اما خواص آن ها هم از بین می رود.
برخی از گیاهان دیگر که گیاهان هضم کننده را پشتیبانی می کنند، سیلگوگوئه هستند که جریان خون بزاق را تحریک می کنند. عمل هضم در دهان شروع می شود، عمل بزاق را در هضم غذا نمی توان به شمار نیاورد. بزاق کربوهیدات های بزرگ را به واحدهای کوچکتر تجزیه می کند که بعدا می تواند در سایر قسمت های سیستم گوارش پردازش شوند. خوردن با عجله هضم غذا را دچار اختلال می کند، زیرا زمان زیادی برای مخلوط شدن بزاق با غذا وجود ندارد.
فلفل هندی
فلفل هندی (یا فلفل قرمز تند) سیلگوگوک است که بزاق را ترشح می کند. این ماده همچنین ترشح مایعات گوارشی توسط معده را افزایش می دهد. فلفل هندی همچنین برای گردش خون، قلب، سیستم تنفسی، ریه ها و روده بزرگ مفید است. این فلفل می تواند جایگزین خوبی برای فلفل سیاه باشد. اما به یاد داشته باشید این فلفل بسیار گرم است و اگر پودر آن در هوا پخش شود باعث عطسه می شود. اگر درون چشم هایتان ریخته شد سریعا چشم هایتان را با آب سرد بشویید.
زنجبیل
زنجبیل مانند فلفل قرمز یک سیلگوگوک خوب است. ترشح معده را افزایش می دهد. زنجبیل همچنین می تواند مانند مواد تلخ عمل کرده و هضم غذا را بهتر کند. این یک ماده گوارشی قدیمی است که فواید زیادی برای معده دارد، از جمله بهبود عضلات روده، بهبود جریان صفراوی، کمک به هضم چربی ها و کاهش خطر ابتلا به التهاب روده، زنجبیل علاوه بر هضم غذا به کاهش التهاب کمک می کند، گردش خون را تحریک می کند، به تهوع کمک کرده و تب را کاهش می دهد. چای ریشه زنجبیل باعث کاهش درد گلو و کشتن ویروس های سرماخوردگی می شود.
روش تهیه چای زنجبیل
برای تهیه چای زنجبیل یک فنجان آب جوش بیش از یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل تازه را در فنجان ریخته و بگذارید دم بکشد. برای جلوگیری از حالت تهوع قبل از سفر یک قاشق غذاخوری زنجبیل را در چای یا آب حل کرده و بنوشید تا حالت تهوع تان رفع شود.
قنطوری
قنطوری یک ماده محرک تلخ، معطر، محرک معده است. این قطعا هضم را بهبود می بخشد و یک گیاه مفید در اختلالات گوارشی است. این گیاه برای اختلال نعوظ هم مفید است می توان آن را با بابونه مخلوط و مصرف کرد. این گیاه را زمانی که اختلالات گوارشی وجود دارد می توان مصرف نمود.
روش تهیه چای قنطوری
برای تهیه چای قنطوری در یک فنجان آب جوش، یک قاشق غذاخوری گیاه خشک قنطوری را ریخته و 5-10 دقیقه اجازه دهید دم بکشد سپس آن را مصرف کنید. این دمنوش را باید 30 دقیقه قبل از غذا نوشید.
همچنین بخوانید: درمان های طبیعی سوهضم ، نواسیر، نفخ شکم و بی اشتهایی
زرشک
از آنجایی که زرشک یکی از گیاهان برای اصلاح عملکرد کبد و ترویج جریان صفراوی بدن است، این گیاه همچنین برای عمل هضم غذا مفید است. زرشک برای پاکسازی سیستم بدن افراد، به خصوص افراد ضعیف بسیار مفید است. زرشک برای التهاب کیسه صفرا هم مفید است. اما در زمان بارداری از مصرف این گیاه جدا خودداری کنید.
روش تهیه دمنوش زرشک
برای تهیه دمنوش زرشک، یک قاشق چای خوری زرشک را در مقداری آب بریزید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند و سپس آن را بنوشید. روزی 3 بار از این دمنوش مصرف کنید.
جنتیانای
جنتیانای (گل سپاسی) یکی از گیاهان مفید برای هضم غذاست. این گیاه باعث تحریک اشتها از طریق تحریک عمومی دستگاه گوارش می شود. باعث تولید بزاق، و تخلیه سریع معده می شود. برای افرادی که کمبود اشتها دارند مصرف جنتیانای توصیه می شود. این گیاه ممکن است برای علائم هضم نادرست مانند دیسپپسی و نفخ شکم مفید باشد.
روش تهیه چای جنتیانای
یک یا دو فنجان چای خوری از این گیاه را داخل قوری ریخته و بگذارید 5 دقیقه دم بکشد سپس آن را مصرف کنید. بهتر است دم نوش جنتیانای را 15 الی 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی بنوشید.
ریشه قاصدک
ریشه قاصدک یکی از گیاهان کمک کننده به هضم غذاست مخصوصا آن هایی که در فصل بهار جمع آوری می شوند. این گیاه سرشار از پتاسیم است. برای تهیه دمنوش ریشه قاصدک، دو یا سه قاشق غذاخوری از ریشه را درون قوری ریخته و بگذارید به آرامی 15-10 دقیقه بجوشد. این دمنوش را سه بار در روز بنوشید.
راسن
راسن برای افزایش اشتها و کمک کننده هضم غذا است. این گیاه همچنین برای سرماخوردگی و دفع تب مفید است. گیاه راسن برای از بین بردن برونشیت مخصوصا در کودکان بسیار توصیه می شود. همچنین برای درمان آسم و آسم برونشیتی در بیماری سل استفاده می شود.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
طلامشک را با خواص ضد عفونى کننده مجارى تنفسى، ضدعفونی کننده روده، درمان اختلالات گوارشی، درمان درد معده، صفرابر، بادشکن، خلط آور،قاعده آور، مقوی قلب، درمان سیاتیک، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.