7 روش پیشگیری و کاهش خطر سکته مغزی
7 روش پیشگیری و کاهش خطر سکته مغزی
سکته مغزی چیست؟
سکته مغزی ایسکمیک زمانی اتفاق می افتد که خون رسانی به بخشی از مغز قطع یا کاهش می یابد و از دریافت اکسیژن و مواد مغذی بافت مغز جلوگیری می کند. سلول های مغز در عرض چند دقیقه شروع به مردن می کنند.
سکته مغزی به انگلیسی stroke گفته می شود یک وضعیت اورژانسی است و درمان فوری بسیار مهم است. اقدام به موقع می تواند آسیب مغزی و سایر عوارض را کاهش دهد.
علائم سکته مغزی عبارتند از:
- مشکل در صحبت کردن و درک آنچه دیگران می گویند. ممکن است دچار سردرگمی، کلمات توهین آمیز یا مشکل در درک گفتار شوید.
- فلج یا بی حسی صورت، بازو یا پا. ممکن است دچار بی حسی، ضعف یا فلج ناگهانی در صورت، بازو یا پا شوید. این اغلب فقط یک طرف بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. سعی کنید همزمان هر دو دست خود را بالای سر ببرید. اگر یک دست شروع به افتادن کند، ممکن است دچار سکته شده باشید. همچنین زمانی که می خواهید لبخند بزنید، ممکن است یک طرف دهان شما آویزان شود.
- مشکلات بینایی در یک یا هر دو چشم. ممکن است به طور ناگهانی در یک یا هر دو چشم تاری یا سیاهی بینایی داشته باشید یا ممکن است دوتایی ببینید.
- سردرد. سردرد ناگهانی و شدید، که ممکن است با استفراغ، سرگیجه یا تغییر هوشیاری همراه باشد، ممکن است نشان دهنده سکته مغزی باشد.
- مشکل در راه رفتن ممکن است زمین بخورید یا تعادل خود را از دست بدهید. همچنین ممکن است سرگیجه ناگهانی یا از دست دادن هماهنگی داشته باشید.
پیشگیری از سکنه مغزی در طب سنتی
عوامل قابل تغییر را می توان با استفاده از اصلاح رژیم غذایی و شیوه زندگی برای کاهش خطر سکته مدیریت کرد.
-
فشار خون پایین و سکته مغزی
فشار خون بالا، عامل اصلی سکته مغزی است، به طوری که تقریبا نیمی از افراد مبتلا به سکته از فشار خون بالا رنج می برند. افراد مبتلا به فشار خون باید اطمینان حاصل کنند که فشار خون آنها زیر 140/90 میلی متر جیوه باقی می ماند.
فشار خون خفیف را می توان با کاهش مصرف سدیم به بیش از 1.5 گرم در روز، کاهش مصرف غذاهای پرچرب، از جمله میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر در رژیم غذایی، ورزش منظم و پرهیز از داروهایی که می توانند فشار خون را افزایش دهند، حفظ کرد.
مهم است که دائماً فشار خون خود را چک کنید و مطمئن شوید که زیر سطح توصیه شده باقی می ماند.
-
آیا دیابت باعث سکته میشود ؟
دیابت همچنین یک عامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی است. چندین مطالعه وجود دیابت نوع 2 را با سکته مغزی مرتبط دانسته اند.
حفظ سطح بهینه قند خون و کاهش مقاومت به انسولین از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، انتخاب غذاهای کم چرب و ورزش روزانه بخشی از استراتژی مدیریت دیابت نوع 2 است.
-
سطح کلسترول را کاهش دهید
فشار خون و دیابت کنترل نشده می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد و چربی اضافی در بدن می تواند در رگ های خونی جمع شود و باعث تصلب شرایین شود.
مطالعات ترکیبی وجود دارد که سطوح بالای کلسترول و خطر سکته را به هم مرتبط میکند، و مطالعات اخیر نشان میدهند که سطوح بالای LDL (کلسترول بد) ممکن است باعث سکتههای بدون خونریزی شود.
سطح کلسترول بالا را می توان با داشتن یک سبک زندگی سالم که شامل مصرف یک رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر است، مدیریت کرد. ورزش حداقل 150 دقیقه در هفته و پرهیز از غذاهای پرچرب نیز مهم است.
-
افزایش فعالیت بدنی
سطوح پایین فعالیت بدنی می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود که دومین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود. رژیم غذایی سرشار از چربی و قند، پرخوری، مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده و فعالیت بدنی کم، همگی از عوامل مرتبط با چاقی هستند.
مدیریت وزن برای افراد دارای اضافه وزن و چاقی برای کاهش خطر سکته مغزی و عوارض مرتبط حیاتی است. برنامه های استراتژیک و متناسب با کاهش وزن مفید هستند زیرا عوامل شخصی و چالش های مربوط به اصلاح رژیم غذایی و سبک زندگی را در نظر می گیرند.
همچنین بخوانید: 10 درمان خانگی برای درمان قلب درد
-
کاهش التهاب در بدن
التهاب در بدن نتیجه پاسخ ایمنی بدن به بیماری مزمن کنترل نشده یا اجسام خارجی است. مواد تولید شده در نتیجه التهاب می توانند باعث آسیب بافتی شوند و در نهایت خطر سکته مغزی را افزایش دهند.
علاوه بر این، التهاب می تواند باعث درد بدن، خستگی، بی خوابی، افسردگی و اضطراب، ناراحتی معده، افزایش وزن و عفونت های مکرر شود.
مصرف غذاهای ضد التهاب بهترین راه برای مبارزه با التهاب است. غذاهای ضد التهاب عبارتند از:
- غذاهای پر فیبر مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات
- غذاهای کم چرب
- آجیل و دانه ها
- چای سبز و سیاه
- زردچوبه
- اسیدهای چرب امگا 3 از گردو و روغن ماهی
علاوه بر این، ورزش در کاهش التهاب و جلوگیری از خطر سکته مغزی و سایر بیماری ها مفید است.
-
مصرف الکل را محدود کنید
رابطه بین مصرف الکل و خطر سکته مغزی موضوعی مورد بحث است.
برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف کم و متوسط الکل خطر سکته را کاهش می دهد. با این حال، الکل بیش از حد می تواند آن را بدتر کند و زندگی شما را به خطر بیاندازد
-
از سیگار کشیدن خودداری کنید
سیگاری ها نیز در مقایسه با افراد غیرسیگاری خطر سکته مغزی را افزایش می دهند، به طوری که 5 نخ سیگار در روز این خطر را 12 درصد افزایش می دهد.
سخن پایانی
سکته مغزی یکی از مرگبارترین اتفاقاتی است که حتی پس از حادثه می تواند تأثیر طولانی مدتی بر روی فرد بگذارد. عوامل خطر رایج برای سکته مغزی عبارتند از فشار خون بالا و وزن بالا.
رژیم های غذایی مدرن غربی با محتوای چربی و نمک بالا می توانند برای سلامتی بسیار مضر باشند. برای کاهش خطر سکته، مصرف یک رژیم غذایی سالم و متعادل و سرشار از غذاهای غنی از فیبر و بدون قند افزوده مهم است.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
سرکه انگبین را با خواص کاهش چربی خون، بازکننده عروق و ضد انسداد، مفید برای کبد و گوارش، درمان نفخ معده، مفید در درمان مشکلات گوارشی، مفید برای افراد دارای کبد چرب، مفید برای رفع عطش در فصل گرم، مفید برای افراد صفراوی مزاج، رفع سردرد، تعدیل طبع گرم، تقویت معده و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.