7 ادویه سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری بدن که باید به رژیم غذایتان اضافه شود
7 ادویه سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری بدن
در سراسر دنیا از ادویه به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود. از نظر علمی ثابت شده است که اکثر ادویه های مورد استفاده در غذاها دارای خواص دارویی هستند، بنابراین استفاده از آن ها در غذا نه تنها سبب معطر و خوشمزه شدن غذا می شود، بلکه این ادویه ها بدن را در مقابل بسیاری از انواع بیماری ها حفظ می کند. برخی از ادویه ها حاوی آنتی اکسیدان های مفیدی هستند که از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. در ادامه، 7 ادویه سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری بدن را بررسی می کنیم.
نقش آنتی اکسیدان ها در بدن
آنتی اکسیدان ها (Antioxidant) ترکیباتی هستند که مانع اکسیداسیون می شوند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که می تواند رادیکال های آزاد ایجاد کند، در نتیجه منجر به واکنش های زنجیره ای می شود که ممکن است به سلول های موجود در بدن آسیب برساند. آنتی اکسیدان ها مانند تیئول یا اسید اسکوربیک (ویتامین ث) این واکنش های زنجیره ای را خاتمه می دهند. در کل، آنتیاکسیدان ها موادی هستند که سلولها را از آسیب در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. آنتی اکسیدان ها شامل مولکول هایی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی هستند.
آنتی اکسیدان ها نقش محافظ و نگهبان بدن را دارند. آنتی اکسیدان در مواد غذایی برای بهبود سلامت انسان ها و جلوگیری از بیماری موثر است. آنتی اکسیدان هایی مانند بتا کاروتن، ویتامین آ و ویتامین ای بر میزان کاهش مرگ و میر تاثیر مثبتی دارد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های سلنیم یا ویتامین ای خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش نمی دهد.
زردچوبه سرشار از کورکومین است
زردچوبه تقریبا در همه غذاها به عنوان چاشنی استفاده می شود. یک عنصر به نام کورکومین (Curcumin) یا دی فرولوئیل متان در زردچوبه یافت می شود که از گسترش سرطان و از دیابت نوع 2 جلوگیری می کند. همچنین، استفاده از آن بیماری های مرتبط با پوست را از بین می برد. علاوه بر این، کورکومین موجود در زردچوبه خاصیت ضد التهابی دارد که باعث التیام زخم یا بریدگی پوست می شود.
فلفل قرمز حاوی کپسایسین بالایی است
کپسایسین یا کاپسی سین (Capsaicin)، که در فلفل های تند به ویژه فلفل قرمز وجود دارد، متابولیسم بدن را تحریک می کند. این ماده کالری های بدن را می سوزاند به طوری که وزن بدن کنترل شده و افزایش نمی یابد. این آنتی اکسیدان بدن را خنک می کند و دمای بدن را کاهش می دهد.
همچنین، باعث کاهش زخم معده می شود و عفونت های معده را درمان می کند. دیگر آنتی اکسیدان های موجود در فلفل قرمز سبب کاهش کلسترول بد خون می شوند. فلفل های تند یکی از منابع غنی از ویتامین ث و کاروتن ها هستند. ویتامین ث موجود در فلفل قرمز چند برابر پرتقال است بنابراین، برای درمان انواع عفونت ها و سرماخوردگی بسیار مفید هستند.
از دیگر خواص فلفل قرمز می توان به به خواص ضد سرطانی آن اشاره کرد. علاوه بر این، استفاده موضعی از فلفل قرمز دردها و التهاب های ناشی از بیماری آرتریت را کاهش می دهد. میزان کاپسی سین در انواع فلفل ها متفاوت است. هرچه فلفل ها تند تر، میزان کاپسی سین نیز بیشتر است. فلفل قرمز هندی (هابانرو) بیشترین درصد کاپسی سین را دارد.
مقادیر فراوانی پلی فنول ها در دارچین موجود است
دارچین نه تنها یک طعم دهنده عالی محسوب می شود. دارچین دارای غنی از کلسیم، فیبر و ویتامین کا است و داروی موثر جهت کنترل قند خون می باشد. دارچین با آنتی اکسیدان های قوی مانند پلی فنول ها را دارا است. این آنتی اکسیدان ها خواص ضد التهابی قوی دارند. همچنین، دارچین خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. دارچین سطح قند خون را کاهش می دهد و ضد دیابت قوی است و بدن را در برابر دیابت نوع 2 محافظت می کند.
همچنین بخوانید: شش ادویه با خواص درمانی فوق العاده
آنتی اکسیدان موجود در زیره سیاه از سرطان پیشگیری می کند
زیره سیاه یک منبع عالی از آهن است. استفاده منظم از این می تواند کم خونی را کاهش دهد. زیره سیاه خاصیت ضد التهابی دارد و آنتی اکسیدان های موجود در آن به جلوگیری از پیشرفت انواع سرطان ها کمک خواهد کرد. علاوه بر این، مصرف زیره سبز نیز در درمان سرطان روده بزرگ بسیار سودمند است. همچنین، زیره سیاه در درمان اسهال، سوء هاضمه، نفخ شکمی، دل پیچه، انگل روده و معده استفاده می شود.
جوز هندی غنی از آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است
جوز هندی دارای عنصر ضد باکتریایی، آنتی اکسیدان ها و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است. آنتی اکسیدان های موجود در آن مقاومت بدن در برابر بیماری را افزایش می دهد. همچنین، با استفاده از جوز هندی به آسانی می توانید مشکلات پوستی را برطرف کنید. به علاوه، جوز هندی سبب تقویت سیستم گوارش می شود و در درمان بیماری های گوارشی و تنفسی موثر واقع می شود.
آویشن حاوی بتاکاروتن است
آویشن جز پر طرفدارترین و خوش عطرترین ادویه ها می باشد. قسمت اعظم ترکیبات شیمیایی آویشن را فنل ها تشکیل می دهند. همچنین، حاوی بتاکاروتن است که سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در آویشن اساسا خاصیت ضد عفونی کنندگی دارند و برای درمان التهاب دستگاه تنفسی موثر است. به علاوه، آویشن اشتها را افزایش داده و عملکرد هضم را بهبود می بخشد. در کاهش بسیاری از بیماری های مرتبط با معده مانند اسید معده، سوء هاضمه، یبوست و غیره موثر است. همچنین، برای بیماران دیابتی جهت محافظت از عفونت های قارچی، بسیار سودمند است.
فلفل سیاه غنی از پیپرین است
پیپرین (Piperine) فراوانی در فلفل سیاه موجود است که سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و باعث بهبود سیستم گوارشی می شود. مصرف آن باعث درمان یبوست می شود. همچنین به کاهش وزن کمک می کند. سایر خواص فلفل سیاه عبارتند از: افزایش قوای جنسی، درمان سرماخوردگی، کاهش قند خون، کاهش کلسترول خون و پیشگیری از سرطان است.
میخک خواص آنتی سپتیک (ضد عفونی کنندگی) بالایی دارد
میخک ادویه ای گرم است که باعث بهبود دستگاه گوارش می شود. معمولا روغن گل میخک برای جلوگیری از درد دندان استفاده می شود. با توجه به خواص آنتی سپتیک (ضد عفونی کنندگی) موجود در آن، بهترین دهانشویه طبیعی برای از بین بردن میکروب ها و باکتری های دهان و دندان می باشد. علاوه بر این، در درمان آکنه و جوش کمک می کند. به دلیل وجود آنتی اکسیدان های فراوان در میخک، خاصیت ضد التهابی دارد و برای مبارزه با سرطان فوق العاده است. همچنین، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای درمان دیابت مفید است.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
گل میخک را با خواص بادشکن، ضد قی، مقوی معده و ضد آشفتگی و تهوع، تب بر، کرم کش، قاعده آور، مقوی، تسکین دهنده درد دندان، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.