6 مشکل پوستی در بیماران دیابتی | دیابت و خشکی پوست

1519 بازدید
05 اردیبهشت 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 5 اردیبهشت 1402

6 مشکل پوستی در بیماران دیابتی که نمیدانستید

گلوکز نوعی قند است که منبع اصلی انرژی بدن است. از انواع غذاها، به ویژه کربوهیدرات ها، که در بدن برای آزاد کردن گلوکز تجزیه می شوند، به دست می آید.

انسولین یک هورمون پانکراس است که این گلوکز را از خون به سلول ها منتقل می کند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد. ناتوانی بدن در تولید انسولین کافی یا استفاده صحیح از آن مانع از حرکت گلوکز از خون به سلول ها می شود.

این باعث افزایش سطح گلوکز یا قند خون شما می شود که منجر به ایجاد یک بیماری متابولیک به نام دیابت می شود.

دیابت بسته به علت اصلی به دو نوع طبقه بندی می شود. دیابت نوع 1 به این معنی است که لوزالمعده شما قادر به ساخت انسولین نیست، در حالی که دیابت نوع 2 به این معنی است که بدن قادر به ساخت و استفاده صحیح از انسولین نیست.

دیابت یک بیماری مزمن است که نیاز به مدیریت مادام العمر از طریق دارو، کنترل رژیم غذایی و سایر مداخلات سبک زندگی دارد.

در صورت عدم درمان یا درمان ضعیف، می تواند منجر به عوارضی از جمله طیف وسیعی از بیماری های پوستی شود. علاوه بر این، برخی از مشکلات پوستی می تواند به عنوان یک علامت هشدار دهنده دیابت در افراد تشخیص داده نشده باشد.

مشکلات پوستی ناشی از دیابت

در اینجا برخی از مشکلات پوستی رایج مرتبط با دیابت آورده شده است:

  1. آکانتوز نیگریکانس

آکانتوز نیگریکانس با ظاهر شدن لکه های قهوه ای مایل به زرد یا قهوه ای بر روی گردن، زیر بغل و کشاله ران و کمتر روی دست ها، آرنج ها و زانوها مشخص می شود.

معمولاً افراد دارای اضافه وزن را تحت تأثیر قرار می دهد که برای رفع این عارضه باید وزن اضافی را از دست بدهند. پزشک حتی ممکن است پمادهای خاصی را برای محو کردن علائم توصیه کند.

  1. اسکلروزیس

اسکلروز عارضه شایع دیابت کنترل نشده یا شدید است. این یک بیماری التهابی پوستی است که با تکه‌های سفت و ضخیم پوست متورم مشخص می‌شود که با ظاهری مومی مانند سفت و خشن است.

اگر این لکه‌ها محدود به انگشتان دست، انگشتان پا یا هر دو باشد، به این بیماری اسکلروز دیجیتال گفته می‌شود. می تواند انگشتان دست و پا آسیب دیده را کاملا سفت کند و حرکت آنها را دشوار کند.

ضخیم شدن پوست می تواند به ساعد و بازوها گسترش یابد. برخی افراد چنین لکه هایی را روی صورت، گردن، قفسه سینه، شانه ها و قسمت بالایی پشت خود ایجاد می کنند.

در موارد نادر، لکه‌های اسکلروز روی آرنج، زانو و مچ پا ایجاد می‌شوند و حرکت مفصل را محدود می‌کنند. در نتیجه، ممکن است برای شما سخت باشد که پای خود را دراز کنید یا صاف کنید، بازوی خود را خم کنید، یا پای خود را نشان دهید.

6 مشکل پوستی در بیماران دیابتی که نمیدانستید

6 مشکل پوستی در بیماران دیابتی که نمیدانستید

  1. ضخیم و سفت شدن پوست در افراد دیابتی

پوست ضخیم دیابتی یک مشکل پوستی التهابی طولانی مدت است که در دسته اختلال اسکلروز قرار می گیرد.

از کل بیماران مبتلا به دیابت، 2.5٪ تا 14٪ مبتلا به اسکلرودم تشخیص داده می شوند و بیش از نیمی از بیماران مبتلا به اسکلرودم از دیابت رنج می برند. این نشان می دهد که همبستگی قوی بین این دو شرط وجود دارد.

اسکلرودما معمولاً بیماران دیابتی طولانی مدت را تحت تأثیر قرار می دهد، اما هنوز مشخص نیست که آیا این خطر در دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 بیشتر است.

زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به اسکلرودم ناشی از دیابت هستند. افراد در هر سنی ممکن است به این عارضه مبتلا شوند، اما در بین افراد بالای 20 سال شیوع بیشتری دارد.

 

همچنین بخوانید: 7 درمان خانگی آسان در کنترل دیابت که باید بدانید

 

  1. درموپاتی دیابتی

درموپاتی دیابتی یکی دیگر از مشکلات پوستی است که معمولاً بیماران سالمندان بالای 50 سال و همچنین کسانی که سابقه طولانی دیابت دارند را تحت تأثیر قرار می دهد. تقریباً 0.2٪ تا 55٪ از همه بیماران مبتلا به دیابت از آن رنج می برند.

درموپاتی دیابتی منجر به ایجاد ضایعات کوچک و موضعی می شود که از پوست قهوه ای مرده و چروکیده تشکیل شده است. این ضایعات هیچ علامتی از خود نشان نمی دهند و با لمس گسترش نمی یابند. ممکن است یک ضایعه منفرد یا دسته ای از ضایعات، به طور کلی روی پاها داشته باشید.

  1. بولوز دیابتی

بولوز دیابتی یا تاول‌های دیابتی، یک بیماری پوستی خودبه‌خودی است که به طور خاص افراد مبتلا به دیابت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با ایجاد ناگهانی و خود به خود تاول های بدون درد پر از مایع که غیر التهابی و غیر عفونی هستند مشخص می شود.

در بیشتر موارد، ضایعات در عرض چند هفته خود به خود از بین می روند. هدف اصلی درمان، در صورت وجود، جلوگیری از عفونی شدن ضایعه است.

اگر تاول خیلی بزرگ شد یا شروع به درد می‌کند، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید تا مایع آن بیرون بیاید و سقف را دست نخورده نگه دارید تا مانع پوستی شود. همچنین می‌توانید از کمپرس نمک برای تسکین درد و التهاب استفاده کنید، اما به ندرت نیازی به آنتی‌بیوتیک‌های موضعی یا استروئید وجود دارد.

6 مشکل پوستی در بیماران دیابتی که نمیدانستید

6 مشکل پوستی در بیماران دیابتی که نمیدانستید

  1. گزانتومای فوران کننده (بثورات جلدی زرد رنگ)

گزانتومای فوران با تشکیل پاپول های گنبدی شکل متعدد، پلاک ها یا گره هایی با حاشیه قرمز و مرکز زرد در اندام فوقانی و تحتانی مشخص می شود. این ضایعات در نتیجه رسوب موضعی لیپیدها در زیر پوست است که می تواند نشانه ای از خطر شدید قلبی عروقی باشد.

توصیه های كلی برای مراقبت از پوست در بیماران دیابتی

کنترل قند خون و تمیز نگه داشتن پوست، مرطوب نگه داشتن پوست و محافظت از صدمات یا عفونت بهترین راه برای جلوگیری از چنین عوارضی است.

با این حال، اگر همچنان هر یک از علائم زیر را داشتید، با پزشک خود مشورت کنید زیرا این علائم مشخصه بیماری های پوستی مرتبط با دیابت هستند:

  • هر گونه تغییر یا ناهنجاری قابل توجه در پوست
  • بهبود آهسته زخم، با یا بدون عفونت
  • تورم یا سوزش در ناحیه ای که انسولین تزریق می کنید
  • پارگی یا ترک در پوست

کلام پایانی

در مجموع، یادگیری در مورد انواع اختلالات پوستی مرتبط با دیابت که می تواند شما را در مورد خود بیماری یا نیاز به مدیریت بهتر آن آگاه کند، به شما کمک می کند.

اگرچه بسیاری از شرایط ذکر شده در بالا بر افراد بدون دیابت نیز تأثیر می گذارد، اما در افراد مبتلا به دیابت راحت تر ایجاد می شوند. با این حال، برخی از شرایط به طور انحصاری بر بیماران مبتلا به دیابت تأثیر می گذارد.

برای جلوگیری از این عوارض مرتبط با دیابت، مطمئن شوید که حداقل 2 تا 4 بار در سال به پزشک خود مراجعه کنید و آنها را در مورد مشکلات یا علائم جدیدی که تجربه می کنید به روز کنید. با پزشک خود همکاری کنید تا یک برنامه مدیریت دیابت مناسب تهیه کنید و به آن پایبند باشید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

معجون دیابت را با خواص کنترل دیابت و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0