6 خوراکی ممنوعه برای افراد با پوست حساس

1126 بازدید
08 آذر 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 8 آذر 1402

6 خوراکی ممنوعه برای افراد با پوست حساس

اگر بعد از خوردن غذاهای خاص یا استفاده از یک محصول آرایشی جدید، اغلب دچار قرمزی و بثورات پوستی می‌شوید یا احساس خارش یا سوزش روی پوست خود می‌کنید، احتمالاً پوست حساسی دارید. طبق تعریف، پوست حساس یک واکنش حسی است که توسط عوامل محیطی (مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، گرما، آلودگی و رطوبت) یا سایر مواردی که با پوست در تماس هستند، ایجاد می شود. همچنین ممکن است ظاهر بالینی نداشته باشد. افرادی که از پوست حساس رنج می برند اغلب از موارد زیر شکایت دارند:

  • خارش
  • سوزش
  • مور مور
  • ضخیم شدن پوست
  • خشکی

این وضعیت به عنوان سندرم پوست حساس نیز شناخته می شود و عمدتاً به دلیل محرک های سطحی مانند کرم ها، مرطوب کننده ها و سایر محصولات صورت مورد مطالعه قرار می گیرد. برخی غذاها نیز می توانند به عنوان محرک عمل کنند.

غذاهایی که برای پوست های حساس باید از آنها پرهیز کرد

آلرژی های پوستی و حساسیت پوست ممکن است شبیه به هم به نظر برسند، اما اینطور نیست. آلرژی معمولاً پاسخ سلول های ایمنی به یک محرک است و به وضوح آشکار می شود، اما پوست حساس همیشه قابل مشاهده یا تهاجمی نیست. با این حال، هر دو ممکن است محرک های مشابهی داشته باشند. اگر پوست حساسی دارید، از خوردن این غذاها اجتناب کنید.

  1. سویا

اگرچه سویا یک غذای سالم است و فواید مختلفی دارد، اما در افرادی که پوست حساسی دارند، سویا می‌تواند باعث کهیر یا درماتیت پوستی شود و باعث ایجاد لکه‌های خارش‌دار برجسته شود. علاوه بر این، انواع خاصی از فرآوری روی سویا مانند تخمیر نیز می تواند خطر ایجاد کهیر روی پوست را افزایش دهد.

  1. سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ حاوی بیشتر آلرژن‌های تخم‌مرغ است و مصرف آن‌ها می‌تواند باعث واکنش ایمنی شود که باعث می‌شود پوست به صورت جوش یا کهیر درآید.

6 خوراکی ممنوعه برای افراد با پوست حساس

6 خوراکی ممنوعه برای افراد با پوست حساس

  1. گلوتن

گلوتن پروتئینی است که پس از ورز دادن در محصولات گندم تشکیل می شود. این یک آلرژن نسبتاً رایج است و می تواند باعث ایجاد علائم گوارشی و همچنین حساسیت پوستی شود. حتی افراد مبتلا به بیماری غیر سلیاک می توانند پسوریازیس و درماتیت را با مصرف گلوتن تجربه کنند. کارآزمایی‌ها بهبودی در علائم این مشکلات پوستی با توقف مصرف گلوتن پیدا کرده‌اند.

 

همچنین بخوانید: 8 مورد از قویترین ماسک های پاک کننده طبیعی برای شفافیت پوست

 

  1. لبنیات

اکثر متخصصان پوست توصیه می کنند از مصرف لبنیات اجتناب کنید زیرا می توانند باعث تشدید آکنه در افراد با پوست حساس شوند. اکثر مطالعات نشان می دهند که علائم آکنه با اجتناب از لبنیات بهبود می یابد. محصولات لبنی دارای اجزای التهابی هستند که با افزایش تولید هورمونی به نام فاکتور رشد انسولین 1 مرتبط است، که می تواند منجر به مسدود شدن منافذ شود که هم در صورت و هم در بدن، ملتهب و دردناک می شوند. پروتئین کازئین موجود در لبنیات نیز می تواند باعث پاسخ التهابی و آکنه شود محصولات لبنی تخمیر شده مانند پنیر، ماست و خامه ترش نیز می توانند محرک کهیر باشند.

6 خوراکی ممنوعه برای افراد با پوست حساس

6 خوراکی ممنوعه برای افراد با پوست حساس

  1. الکل

برخی از افراد پس از نوشیدن شراب، به خصوص شراب قرمز، دچار گرگرفتگی شدید پوست یا قرمزی در صورت می شوند. در مطالعه ای که در آلمان انجام شد، بسیاری از مردم بعد از مصرف شراب قرمز، برافروختگی پوست، خارش و احتقان بینی را گزارش کردند. مصرف بیش از حد الکل همچنین با ایجاد پسوریازیس و اگزما مرتبط است، در حالی که خطر ابتلا به عفونت های پوستی را نیز افزایش می دهد.

  1. افزودنی های غذایی

افزودنی های غذایی مانند رنگ های غذا، سولفیت ها و مواد نگهدارنده می توانند باعث کهیر یا خارش شوند. این علائم همچنین می تواند در تماس با چنین محرک هایی رخ دهد. برخی از مواد افزودنی عطر مانند BOP نیز می توانند باعث درماتیت تماسی شوند که نوعی حساسیت پوستی است. افرادی که ممکن است با مشکلات BOP مواجه شوند، باید از دارچین، وانیل و میخک نیز اجتناب کنند، زیرا آنها به خانواده BOP تعلق دارند. یکی دیگر از افزودنی های رایج غذایی پروپیلن گلیکول است که می تواند باعث درماتیت تماسی (هنگامی که محصولات حاوی پروپیلن گلیکول را لمس می کنید) در افرادی که به آن حساس هستند، شود.

این یک ماده رایج در محصولات مراقبت از پوست و مو است، اما به برخی از مواد غذایی مانند سس باربیکیو، سس سالاد و رنگ های غذایی نیز اضافه می شود. شناسایی و اجتناب از این محرک ها تنها راه مدیریت حساسیت پوستی ناشی از افزودنی های غذایی است. حساسیت پوست قرمزی، خارش یا سوزن سوزن شدن است که می تواند پس از استفاده از برخی محصولات موضعی یا خوردن برخی غذاها ایجاد شود.

سخن پایانی

گلوتن، لبنیات، سفیده تخم مرغ، افزودنی های غذایی، شراب و سویا غذاهای رایجی هستند که بسیاری از مردم به آن حساسیت دارند. بهترین راه برای مدیریت شعله ور شدن این است که به طور کامل از این محرک ها اجتناب کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.  

روغن بادام زمینی را با خواص ضد سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، تنظیم فشارخون، درمان یبوست، جلوگیری از آلزایمر، افزایش وزن، درمان جوش و آکنه و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0