3 فایده ناشناخته نان خشخاشی
3 فایده ناشناخته نان خشخاشی
تخم خشخاش از دیرباز به عنوان یکی از مواد غذایی در فرهنگ های مختلف و به ویژه در فرهنگ های ایرانی مورد استفاده قرار می گرفته است. نان خاشخاشی، نانی محبوب و خوشمزه که با استفاده از این دانه های ریز تهیه می شود، نه تنها طعمی بی نظیر دارد بلکه خواص زیادی نیز به همراه خود دارد.
تاریخچه تخم خشخاش
تخم خشخاش، که از گیاه خشخاش (Papaver somniferum) به دست می آید، قدمت بسیار طولانی دارد. این گیاه در فرهنگ های مختلف به عنوان منبع دارویی و غذایی شناخته شده است. در گذشته، تخم خشخاش به عنوان نشانه ای از ثروت و برکت در بسیاری از فرهنگ ها مورد توجه قرار گرفته است. در ایران، این دانه ها به عنوان یکی از اجزای اصلی نان های خاص مانند نان خاشخاشی استفاده می شدند. مصرف پودر کرده ی گل خشخاش یا دم کرده ی آن یا ریختن آن در سوپ و غذا بسیار عالی است. البته تخم خشخاش نیز همین خواص و تاثیرات مثبت را دارد.
ولی توجه کنید که آن را از عطاری های معتبر تهیه کنید.
3 فایده ناشناخته نان خشخاشی
در قدیم الایام یعنی از قبل از انقلاب، دانه خشخاش را در نان ها می ریختند. همه شما شنیده اید. نان داغِ خاش خاشی، منظور همین کلمه ی خشخاش است که آن را، یعنی خشخاش را با کمی مخدر موجود در آن به صورت تازه، روی خمیر نان ریخته و در تنور می گذاشتند و عطر آن حال مزاجی را شاداب می ساخت و با مصرف اینگونه نان که سبوس دار نیز بوده است، اعصاب مردم بسیار آرام و دعواها و درگیری ها و جر و بحث ها نیز بسیار کم و نادر بوده است و تفکر بر جای خود و همت ها بلند و کمرها قرص و محکم بوده و فعالیت ها و جوشش ها بسیار بالا؛ همچنین همین سبک زندگی باعث میشد که بیشتر مردم دچار خلط دَم، باشند.