3 روش تهیه واویشکا؛ معروف ترین غذای گیلانی
3 روش تهیه واویشکا؛ معروف ترین غذای گیلانی
آیا می دانید واویشکا غذای کجاست ؟! بله؛ معروف ترین غذای گیلانی واویشکای بسیار خوشمزه است و می توانید این غذای اصیل گیلانی را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر این غذا لذت ببرید. واویشکا چندین روش پخت متفاوت دارد که در این مقاله با بهترین دستور پخت واویشکا آشنا خواهید شد.
هر شهر ایران نوعی غذای محلی دارد، باقلا قاتاق و واویشکا نیز از مناطق شمالی کشور است که در اکثر نقاط ایران طرفداران زیادی دارد و تهیه این نوع غذاها بسیار آسان است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با 3 روش تهیه واویشکا با جگر و گوشت چرخ کرده آشنا کنیم.
روش اول – واویشکا جگر
مواد لازم برای واویشکا جگر:
- جگر بره: نصف یک دست جگر سفید
- قلب بره: نصف عدد
- پیاز: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- آب: نصف لیوان
- انار (دانه شده و ترش): ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، گلپر: به مقدار لازم
چگونه واویشکای جگر را بپزیم؟
- ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شوند.
- جگر و قلب بره را خوب بشویید و بگذارید خشک شود سپس خرد کنید و به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.
- گوجه فرنگی ها را برای مدت کوتاهی بجوشانید. سپس آن را در آب سرد قرار دهید تا پوست به راحتی جدا شود. سپس آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
- رب گوجه فرنگی را با ادویه به جگر اضافه کنید و تفت دهید. در آخر گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
- بعد از کمی تفت دادن، آب را به مخلوط اضافه کنید و در ظرفی بگذارید تا بپزد.
- بعد از اینکه آب به جوش آمد، انار و گلپر را به واویشکا اضافه کنید.
- بهتر است چند قاشق غذاخوری آب انار ترش یا آب نارنج به واویشکای جگر اضافه کنید.
- این غذا با نان و برنج سرو می شود اما با نان بیشتر طرفدار دارد.
- این غذا تقریبا خشک است.
- بهتر است ابتدا جگر را پخته و سپس خرد کرده و به غذا اضافه کنید زیرا کمی دیر پخته می شود.
- در برخی از مناطق شمال، گوشت سرخ شده یا مقداری گوشت چرخ کرده را نیز به جگر اضافه می کنند.
- می توانید مقداری آب لیمو اضافه کنید.
روش 2 – واویشکا گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای واویشکا گوشت چرخ کرده:
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- پیاز (بزرگ): 2 عدد
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه واویشکا گوشت :
- برای تهیه وایشکای گوشت شمالی ، پیاز و گوجه فرنگی را جداگانه رنده کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کرده و مقدار روغن و گوشت را همراه با پیاز حرارت دهید.
- رب گوجه فرنگی و ادویه جات را به گوشت اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا سرخ شود. گوجه فرنگی رنده شده را به غذا اضافه کنید.
- شعله را تا حد امکان کم کنید و اجازه دهید غذا بجوشد تا گوشت خوب بپزد.
- وقتی پخته شد، با برنج یا نان سرو کنید و ممکن است دوست داشته باشید مقداری سیب زمینی را برای چاشنی سرخ کنید.
- در صورت تمایل این نوع واویشکا را با واویشکا نوع اول مخلوط کرده و سپس سرو کنید.
- همچنین می توانید مقداری جگر سیاه و سفید را چرخ کرده و با گوشت مخلوط کنید.
- این غذا معمولا تند سرو می شود.
همچنین بخوانید: بعد از غذای تند چی بخوریم؟
روش 3 – واویشکا گوشت
مواد لازم برای واویشکا گوشت:
- سیر: 2 عدد
- پیاز (بزرگ): 1 عدد
- گوشت نیم کیلویی
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- آب: نصف لیوان
- تخم مرغ: 2 عدد
- آبغوره: 2 قاشق چایخوری پر
طرز تهیه واویشکا گوشت:
- سیر را ریز خرد کرده و با کمی کره یا روغن تفت دهید. پیاز خرد شده را به سیر اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی شود.
- ادویه و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید برشته شوند. گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ گوشتها تغییر کند.
- ابتدا گوجه ها را چند ثانیه در آب در حال جوش قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید و پوست آن را جدا کنید و سپس گوجه فرنگی های ریز خرد شده را به گوشت اضافه کنید.
- بعد از چند دقیقه تفت دادن مقداری آب اضافه کنید و شعله را ملایم کنید و درب آن را ببندید و صبر کنید تا گوشت بپزد.
- بعد از حدود 1 ساعت از پختن گوشت، آبغوره را به غذا اضافه کنید و نمک آن را اندازه کنید. روی غذای آماده شده مقداری روغن بریزید، تخم مرغ ها را بشکنید و بگذارید آن بپزد.
- این نوع واویشکا معمولا با برنج سرو می شود.
- اگر دوست داشتید مقداری زعفران به غذا اضافه کنید.
کلام پایانی:
- واویشکا یک غذای سریع اما خوشمزه است. این غذا نوعی لذیذ است که هم با نان و هم با برنج میل شود.
- واویشکا را می توان به اشکال مختلفی تهیه کرد که از گوشت های مختلفی از جمله گوشت چرخ کرده، گوشت استیک، مرغ و جگر تشکیل شده است. طرز تهیه آن به ذائقه شما بستگی دارد.
- این در واقع یک غذای روسی است که در گیلان رواج دارد و از آنجا در سراسر ایران پخش می شود. نوع اصلی این غذا با یک تکه گوشت تهیه می شود.
- شاید این غذا در زمان جنگ جهانی دوم و در حمله روسیه به ایران وارد گیلان شده است. مواد تشکیل دهنده این غذا گوشت، پیاز و گوجه فرنگی است اما در شکل مدرن آن از قارچ و فلفل دلمه ای نیز استفاده می شود.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
پودر فلفل قرمز را با خواص درمان تسکین درد، رفع گرفتگی عضلات، درمان یبوست، درمان سرماخوردگی، کاهش وزن، پیشگیری از رشد تومورهای سرطانی، تسکین دندان درد و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.