21 خاصیت شگفت انگیز گل کلم که نمیدانستید
21 خاصیت شگفت انگیز گل کلم که نمیدانستید
مزایای سلامتی گل کلم ممکن است شامل کاهش خطر ابتلا به سرطان، اختلالات قلبی و مغزی، تسکین سوء هاضمه، حمایت از سلامت کبد، افزایش جذب آهن و کاهش وزن باشد. این غذای فوق العاده همچنین ممکن است به تقویت سلامت چشم، حفظ تعادل هورمونی کمک کند و از دیابت، کولیت، پاپیلوماتوز تنفسی، فشار خون بالا و اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش جلوگیری کند. شناخته شده است که سرشار از مواد مغذی و قدرت آنتی اکسیدانی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت استخوان و سلول، تعادل الکترولیت ها و سطوح بهینه کلسترول کمک کند.
گل کلم یک منبع بالقوه غنی از ویتامین C، فولات، ویتامین K، ویتامین های B کمپلکس و ویتامین E است. مواد معدنی حیاتی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، سدیم و آهن را بدون افزودن کلسترول مضر فراهم می کند. حاوی مقداری پروتئین است. همچنین میتواند فیبر غذایی را تامین کند و ممکن است حاوی مقادیر کمتری قند طبیعی در مقایسه با سایر اعضای گیاهشناسی خود مانند بروکلی باشد.
فواید گل کلم برای سلامتی
-
ممکن است از استرس اکسیداتیو جلوگیری کند
گل کلم حاوی ویتامین C، منگنز، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان های قوی است که به تغذیه بدن کمک می کند. همچنین حاوی مواد شیمیایی گیاهی به نام ایندول ها و گلوکوزینات ها، یعنی گلوکوبراسیسین، گلوکورافانین و گلوکوناستورتین است. این اجزا ممکن است آنزیم های مفیدی را تحریک کنند که از سلول های بدن در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. (استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن شما است.)
-
ممکن است سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد
مصرف منظم گل کلم می تواند به گردش خون کمک کند و ممکن است به حفظ عملکرد مناسب رگ های خونی کمک کند، که می تواند به وجود گلوکورافانین نسبت داده شود. گلوکورافانین به ایزوتیوسیانات تبدیل می شود که فعالیت های ضد التهابی را فعال می کند و بنابراین می تواند از تجمع لیپیدها در رگ های خونی جلوگیری کند. این می تواند به جریان بدون مانع خون کمک کند، که ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی مانند تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس را کاهش دهد و سلامت قلب و عروق را ارتقا دهد. تحقیقات همچنین ثابت کرده است که عملکرد ضد ترومبوتیک و ضد پلاکتی Indole-3-carbinol که به وفور در گل کلم یافت می شود، به طور قابل توجهی به داشتن قلب سالم کمک می کند.
-
ممکن است پتانسیل ضد سرطانی داشته باشد
مطالعات نشان داده اند که ایندول-3-کاربینول موجود در گل کلم دارای اثرات شیمیایی پیشگیری کننده و ضد استروژن است که به ممانعت از رشد سلول های سرطانی رحم کمک می کند.
تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه شواهدی را برای این واقعیت ارائه کرده است که مصرف سبزیجات براسیکا مانند گل کلم به سرکوب تکثیر سلولی، به ویژه از نظر سرطان سینه کمک می کند.
-
ممکن است به جلوگیری از اختلالات معده کمک کند
گل کلم منبعی از فیبر غذایی است که می تواند به هضم غذا کمک کرده و سموم را از بدن دفع کند. وجود گلوکوزینولات، گلوکورافانین و سولفورافان در این سبزی می تواند به محافظت از پوشش معده و مقاومت در برابر رشد باکتری هلیوباکتر پیلوری کمک کند. علاوه بر این مکانیسم دفاعی، ایزوتیوسیانات های غذایی موجود در گل کلم می توانند خطر ابتلا به اختلالات شکمی مختلف را کاهش دهند که ممکن است شامل زخم معده و سایر بیماری های معده باشد.
-
ممکن است به بهبود جذب آهن کمک کند
ویتامین C موجود در گل کلم به جذب بهتر آهن در خون کمک می کند. این می تواند به افزایش تولید هموگلوبین در بدن کمک کند.
-
ممکن است پیشرفت مشکلات تنفسی را کند کند
پاپیلوماتوز تنفسی می تواند توسط ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد شود که بر تارهای صوتی حنجره، نای، ریه ها و برونش ها تأثیر می گذارد. مطالعات انجام شده در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ نشان داده است که افزایش مصرف سبزیجات چلیپایی، مانند گل کلم، به کاهش شدت پاپیلوماتوز تنفسی کمک می کند.
-
می تواند سلامت استخوان را بهبود بخشد
گل کلم حاوی ویتامین C است که می تواند نقش مهمی در تولید کلاژن ایفا کند که از مفاصل و استخوان ها در برابر آسیب های التهابی محافظت می کند و حتی می تواند به درمان آرتریت روماتوئید کمک کند. علاوه بر این، ارتباطی بین افزایش سطح ویتامین C و تراکم استخوان بیشتر شناسایی شده است. همچنین، ممکن است حاوی مقدار نسبتاً خوبی از ویتامین K باشد که “کلسیم را به استخوان جذب می کند.” این ممکن است به جلوگیری از تحلیل استخوان در مردان و زنان کمک کند.
-
ممکن است دژنراسیون ماکولا (تاری یا از دست دادن بینایی) را کند کند
احتمالاً سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است و بنابراین، ممکن است پیشرفت دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را که می تواند منجر به نابینایی، به ویژه در افراد مسن شود، کند کند. سولفورافان ممکن است با عمل به عنوان یک پاک کننده رادیکال های آزاد و جلوگیری از مرگ سلولی، که می تواند به جلوگیری از اختلال بینایی کمک کند، از بافت های شبکیه در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کند.
-
می تواند به سم زدایی بدن کمک کند
گل کلم حاوی ایندول-3-کاربینول است، یک ماده مغذی گیاهی که همراه با سولفورافان میتواند به فعال کردن و تنظیم عملکرد آنزیمهای سمزدایی که مسئول متابولیسم و حذف ترکیبات مضر از بدن هستند، کمک کند.
همچنین بخوانید: 10 مزیت شگفت انگیز آب کلم
-
ممکن است در مراقبت از پوست کمک کند
مطالعات نشان داده است که سولفورافان موجود در گل کلم در محافظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش موثر است. عملکرد محافظتی سولفورافان از بدن در برابر التهابات ناشی از اشعه ماوراء بنفش و سرطان پوست، در برابر اریتم ناشی از UV و آسیب سلولی دفاع می کند. تحقیقات منتشر شده در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا نشان می دهد که این محافظت در برابر سرطان در انسان طولانی مدت است.
-
ممکن است به بهبود رشد مو کمک کند
گل کلم، همراه با پوست سالم، احتمالاً به دلیل وجود اسیدهای آمینه حاوی گوگرد (پیش ساز برای ساخت پروتئین کراتین مو) و سیلیکون (مسئول تقویت رشد و درخشش) باعث رشد مو می شود.
-
ممکن است خطر اختلالات عصبی را کاهش دهد
سولفورافان موجود در گل کلم می تواند نقش کلیدی در کاهش پیشرفت بیماری های عصبی داشته باشد. طبق مطالعهای در سال ۲۰۱۸ ، مصرف آن میتواند باعث کاهش تجمع پروتئینهای آمیلوئید بتا و تاو در مغز بیماران آلزایمر شود.
-
ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند
خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گلوکورافانین و سولفورافان موجود در گل کلم ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو همراه با سطح کلسترول LDL (بد) کمک کند. همچنین می تواند باعث تحریک کلسترول HDL (خوب) شود و ممکن است فشار خون را کاهش دهد. برخی از ترکیبات موجود در گل کلم ممکن است فعالیت مهاری قوی آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین را نشان دهند، همان مکانیسمی که توسط گروه کاملی از داروها که اغلب برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند، استفاده می شود. علاوه بر این، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گل کلم نیز ممکن است از سخت شدن رگ ها جلوگیری کند.
-
می تواند به حفظ تعادل الکترولیت کمک کند
محتوای پتاسیم موجود در گل کلم ممکن است به حفظ تعادل الکترولیت در بدن کمک کند، که می تواند برای کنترل فشار خون و عملکرد سیستم عصبی از جمله انتقال تکانه های عصبی و انقباضات عضلانی ضروری باشد.
-
تقویت سیستم ایمنی بدن
گل کلم سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است. در کنار سایر اجزای سالم، وجود ویتامین C در آن می تواند عفونت های مختلف را مهار کرده و با ممانعت از رشد التهاب های بیماری زا، مکانیسم های دفاعی بدن را تقویت کند.
-
می تواند به پیشگیری از چاقی کمک کند
گل کلم حاوی ایندول است که دارای اثرات ضد چاقی است. مطالعات از این واقعیت حمایت کرده اند که مصرف گل کلم در پیشگیری از انواع اختلالات التهابی و متابولیک در بدن مفید است. همچنین ممکن است به تحریک ترموژنز چربی سوزی کمک کند و حتی ممکن است به کاهش وزن و جلوگیری از چاقی کمک کند.
-
ممکن است به رشد جنین کمک کند
گنجاندن گل کلم در رژیم غذایی شما به دلیل وجود فولات ضروری، در دوران بارداری مفید است که می تواند به رشد عصبی سالم کودک و جلوگیری از نقص لوله عصبی کمک کند.
-
می تواند به بهبود سلامت مغز کمک کند
گل کلم حاوی کولین و فسفر است که هر دو در ترمیم غشای سلولی موثر هستند. این می تواند برای عملکرد کارآمد مغز و سیستم عصبی برای انتقال سیگنال های عصبی ضروری باشد. علاوه بر این، وجود احتمالی پتاسیم و ویتامین B6 در گل کلم می تواند نقش مهمی در حفظ سلامت مغز و ارتقای ارتباط صحیح در اعصاب داشته باشد.
-
ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند
مصرف منظم گل کلم به دلیل وجود ویتامین C و پتاسیم به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کند. تحقیقات منتشر شده نشان داد که بین سطح پایین پتاسیم سرم و ابتلا به دیابت ارتباط وجود دارد. محتوای پتاسیم موجود در گل کلم ممکن است به تنظیم متابولیسم گلوکز کمک کند. این می تواند بر ترشح هورمون انسولین پانکراس که با قند خون بالا در بدن مبارزه می کند، تأثیر بگذارد. علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که ویتامین B6 موجود در گل کلم نیز می تواند در افزایش تحمل گلوکز در بیماران مبتلا به دیابت بارداری موثر باشد.
-
ممکن است به درمان کولیت کمک کند
مطالعات نشان می دهد که عصاره گل کلم اثرات ضد التهابی بر علائم کولیت اولسراتیو دارد. این اثر محافظتی را میتوان به وجود فنتیل ایزوتیوسیانات نسبت داد که میتواند اثر شفابخشی بر آسیبهای ایجاد شده در بافتهای روده بزرگ و اپیتلیوم روده بزرگ داشته باشد.
-
ممکن است در پیشگیری از سکته کمک کند
مصرف میوه ها و سبزیجات با گوشت سفید مانند گل کلم ممکن است به دلیل وجود ترکیب آلیسین از مغز در برابر آسیب های ناشی از سکته مغزی محافظت کند. این اثرات ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی آلیسین و توانایی احتمالی آن در جلوگیری از مرگ برنامه ریزی شده سلولی (آپوپتوز) باشد.
عوارض گل کلم
گل کلم می تواند عوارض جانبی مانند آلرژی، سنگ کلیه و گاز اضافی ایجاد کند. مانند تمام غذاها، از مصرف بیش از حد خودداری کنید.
- گاز و نفخ معده: گل کلم حاوی فیبر و کربوهیدرات های پیچیده است که به طور کامل در دستگاه گوارش تجزیه نمی شوند. سپس این کربوهیدرات ها توسط باکتری های روده تغذیه می شوند. گاهی اوقات می تواند منجر به نفخ و انتشار گازهای بدبو مانند هیدروژن و دی اکسید کربن شود.
- اسید اوریک: گل کلم حاوی پورین هایی است که در صورت مصرف بیش از حد می تواند باعث نگرانی های سلامتی شود. پورین ها تجزیه می شوند و اسید اوریک تشکیل می دهند و مصرف بیش از حد غذاهای غنی از پورین می تواند منجر به تجمع اسید اوریک در بدن شود. این امر می تواند راه را برای مشکلات مرتبط با اسید اوریک مانند سنگ کلیه و نقرس هموار کند.
- آنافیلاکسی: گل کلم ممکن است باعث آنافیلاکسی در برخی افراد شود، به این معنی که می تواند واکنش آلرژیک شدید بدن به یک ماده ایجاد کند. علائم هشدار دهنده چنین واکنش های آلرژیک شامل تورم برخی از قسمت های بدن، خارش، تنگی نفس و عوارض تنفسی است. همیشه توصیه می شود در صورت بروز چنین علائم بحرانی مصرف گل کلم را قطع کنید و فوراً به پزشک مراجعه کنید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
ریشه کلمبو را با خواص تقویت کننده عمومی بدن و مقوی معده، تسهیل کننده عمل هضم و تصفیه کننده خون، رفع کننده استفراغ های با منشأ عصبی و آرام بخش، ضد اسکوربوت و اشتهاآور، برطرف کننده ضعف دوره نقاهت و رفع کننده ضعف های مربوط به اختلالات دستگاه هاضمه، رفع کم خونی و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.